Het weekendweer: Flink koeler, maar de zon is terug

Landsheerlaan
Foto: Hans Smit

Zaterdag is de zon helemaal terug boven Zwolle. Met een stevige westelijke tot noordwestelijke wind, kracht 4, wordt heldere lucht aangevoerd waarin stapelwolken ontstaan. Een enkele zou kunnen uitgroeien tot een buitje, maar de kans op een geheel droge dag is groter in Zwolle.

De temperatuur is in de nacht naar zaterdag bergafwaarts gegaan. We starten met ongeveer 10 graden en zaterdagmiddag is het maximum zo’n 14 graden. ’s Avonds zwakt de wind af. In de nacht naar zondag nadert vanuit het noordwesten over de Noordzee een gebied met buien.

Zondagochtend vroeg is de temperatuur iets onder 10 graden gedaald. De buiigheid trekt het land op. Hoosbuien zijn niet te verwachten boven Zwolle. Nat word je er wel van en het blijft niet bij een enkele bui. Na het middaguur vermindert de buiigheid rap.

Zondagmiddag vindt de zon meer ruimte tussen de stapelwolken. Maar let op die temperatuur van slechts 11 graden maximaal. Dat is even wennen. De noordwestenwind maakt het nog kouder voor het gevoel, in de middag staat er een forse bries, kracht 4.

In de nieuwe week wordt het weer in Zwolle geregeerd door hogedrukgebieden. De kans op regen is praktisch nul en er is veel zon. De wind zoekt vanaf woensdag de droge oosthoek op en zwelt flink aan. Weerlui gaan waarschijnlijk de uitdrukking ‘schrale oostenwind’ gebruiken. De middagtemperatuur ligt ergens tussen 12 en 14 graden in de stad. Een of meer nachten met mist en/of een beetje vorst aan de grond zijn mogelijk.

Foto 1
Landsheerlaan - Foto: Hans Smit
Landsheerlaan
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)