Leontien Ladies Ride Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Duizenden dames op een fiets op de Melkmarkt, dat zie je niet elke dag. Zondag was dat wel het geval omdat de jaarlijkse Leontien Ladies Ride vanuit Zwolle vertrok. Leontien Zijlaard – Van Moorsel was natuurlijk zelf ook aanwezig en schoot, samen met schaatscoach Gianni Romme en burgemeester H.J. Meijer, alle dames weg vanuit het Zwolse centrum.

drive_1.jpg
Leontien met presentatrice Betty Bicycle… 

De startstraat bevond zich op de gehele Melkmarkt. Daar verzamelden zich al in de vroege ochtend ongeveer 4.500 dames met hun kleurrijke uitdossing en vaak ook fleurig gepimpte fietsen. Diverse groepen deden aan de Ride mee. Onder andere politievrouwen, een groep Zwolse allochtonen van het project Ik Fiets en voetbalvrouwen van de Swolsche Boys. Het regionale goede doel van Leontien Ladies Ride Zwolle was de Nije Stichting, die zich inzet voor (ex-)kankerpatiënten en hun familie. De officiële opening en de eerste start door Leontien vond om 10.15 uur plaats. Daarna werd er in groepen vertrokken, zodat de start uit het centrum geleidelijk en vlot verliep. In een lang lint van fietsende ladies werd naar het Vechtdal gereden. Onderweg waren er twee rustpunten, een koffiepunt en een ontspanningspunt langs de route. Het eerste punt om even op adem te komen en een drankje te nemen, was het koffiepunt op het kerkplein van Hoonhorst. Op het rustpunt in Dalfsen ontvingen de dames een verzorgde lunch. De Ladies Ride kon daarna vervolgd worden naar Huize ’t Laer bij Ommen. De eerste dames waren rond 12.30 uur alweer terug in Zwolle.

drive_8.jpg
Vanaf de vroege ochtend waren de dames in Zwolle present…

wij_komen_uit_swol.jpg

 rustpunt_dalfsen_veraf.jpg
Vergezicht op Dalfsen…

Via Lees verder meer foto’s…

drive_2.jpg

drive_3.jpg

drive_4.jpg

drive_6.jpg 

drive_9.jpg

drive_10.jpg
Onderweg naar de koffiepauze in Hoonhorst…

dames_hoonhorst.jpg

dames_van_het_goede_doel_het_nijemhuis.jpg

deelneemster.jpg

gianni_romme_startschot.jpg

leontien_schenkt_moed.jpg

leontien_startschot.jpg

lorna_kiplagat.jpg

politie_rust_uit.jpg

taartpunt.jpg

vader_van_leontien.jpg

voetbalvrouwen_zwolsche_boys.jpg

drive_7.jpg

drive_5.jpg
De dames van Politie IJsselland…

finish.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “Leontien Ladies Ride Zwolle”

 1. Prachtig evenement! Veel sportieve vrouwen en een supersfeer. Ik kijk ervan op dat Weblog Zwolle nu al de foto’s paraat heeft. Complimenten hoor.

 2. Haha die Harry. Leontien en Betty gingen voor je op de kniën. Dat heb je knap gedaan. Verder heb ik een erg leuke tocht gehad. Het weer was formidabel en de sfeer evenzo. Volgende jaar weer dames!

 3. mooi feestje… heb er wel op mijn webloggie een artikel over, uiteraard op mijn eigen wijze… met gestolen plaatje van jullie. Maar wel met netjes linkie erbij… neem aan dat dit geen probleem is… 🙂

 4. Die gozer in het midden op die 9e foto mocht van mij wel naar huis, maar die beide dames hadden zich toch verdorie wel even in Assendorp kunnen melden? Tentfeestje was weer SUPER!

 5. Jammer alleen dat de meeste dames de verkeersregels aan hun laars lapten. Ook ontstond er een lekkere opstopping bij de vistrap bij Dalfsen. Stonden wel twee verkeersregelaars maar dat hielp geen klap. Wij kwamen de groep rijders tegemoet rijden en kwamen met moeite de vistrap over. Na een tijdje wachten er maar met de fiets aan de hand tegenin gaan lopen. Tjonge het commentaar was niet van de lucht. Jammer maar wij wilden ook graag onze fietstocht voortzetten. Bewust maar de andere kant op gefietst vanaf de vistrap om meer van dit soort zaken te voorkomen.

 6. Wilma heeft gelijk. De dames dachten dat alle wegen van hun waren en fietsten gerust 5 dik naast elkaar. Aso’s. Bekeuren die hap! Er mag best een extra instructie komen de volgende keer.

 7. Ach ja als verkeersregelaars vertellen dat vandaag alles een fietspad is dan kun je ook zulke dingen verwachten. Heb nog even overwogen om via de snelweg naar huis te gaan op de fiets maar durfde de gok niet te wagen.

 8. Wij hebben destijds wel eens goed gegokt over de snelweg, was dan ook een rustiger omgeving (Heerde/Wezep ;)). Maar ik zou die vreemde comedy idd niet weer uithalen. Heb je de verkeersregelaars niet gevraagd om de fietspad-regels ff na te slaan in jouw nabijheid?

 9. Een geweldig evenement!

  Toch heb ik iets gemist.
  Naast allerlei georganiseerde groepen mensen vanuit bedrijven en instanties uit heel het land schitterde de Gemeente Zwolle door afwezigheid met een eigen clubje vanuit het gemeente personeel..

  Merkwaardig…

 10. Om wat te doen meneer ik v?

  schitterde de Gemeente Zwolle door afwezigheid met een eigen clubje vanuit het gemeente personeel..

  Hoeveel personen moeten hoelang overwerken om wat te doen? Op onze kosten?

 11. waarom trad de politie niet op tegen 4 rijen dik fietsende vrouwen ?
  toen ik de dames tegemoet kwam op het smalle dijkje bij berkum ging niemand aan de kant, scheldpartijen en middelvingers vielen mij ten deel. schande !!

 12. @ joop, Berkum is sowieso een schande, als ik net lees wie er nog dit jaar komen wonen……….wohhhhhhh, het wordt er zeker kleurrijker op!
  Ja, dat was idd hard nodig.

 13. Tis een schande daar in Berkum,zou meteen die bewierookte leider van dat smurfendorp erop aanspreken.
  Weet zeker dat die er op terugkomt,alleen weet niet wanneer.;D

 14. Zoals met alles waar die geen antwoord op heeft en er later op terug zal komen,wat nimmer gebeurd.
  Wat die kijkast betreft zal het wel een samevatting worden van de kinderseries Peppie en Kokkie /Dapere Dodo,en heel mischien dat Floris op het reddende paard langs komt galloperen.:)

 15. mensen, svp geen slechte praat over de leider van LWL nederland, voor dergelijke zaken is de algemene log in het leven geroepen. laatste nieuws is wel dat volgend jaar het bestur van LWL een afgevaardigde laat meefietsen. nou, tot kiekos maar weer

Reacties zijn gesloten.