Man beroofd bij tunnel Van Karnebeekstraat

Foto van auteur

Zwolle – In de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 augustus werd aan de Van Karnebeekstraat nabij de tweede tunnel aan de Van Karnebeekstraat een 18-jarige man uit Zwolle beroofd.

De man zag een aantal personen staan waarvan een tegen de fiets van de man trapte waardoor hij ten val kwam. Van de man werden een aantal zaken afgenomen. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

84 gedachten over “Man beroofd bij tunnel Van Karnebeekstraat”

 1. Laf
  Deze mensen moeten eens met de gummy knuppel in de nek worden opgepakt, nee ze worden zacht aardig opgepakt en de volgende dag zijn ze weer vrij komen voor de politierechter en krijgen taakstraf!
  Nieuwe regels, het bedrag dat je steelt dubbel terug betalen!

 2. Wat voor een kleur het ook is, het is een stelletje tuig.
  Heb het al vaker gezegd, hoop dat ze een keer de verkeerde pakken en een koekje van eigen deeg krijgen. Een stelletje schorem van de laagste plank.

 3. Hmm
  Mag ik u allen er aan herinneren dat onze prachtige PvdA fractie een tijd geleden al TEGEN camera’s in de tunnels heeft gestemd?

  Waarom? Tja wie weet? Wellicht om te voorkomen dat hun allochtone achterban het als ‘racisme’ beschouwd en niet meer op de PvdA stemt

  Ik ben het geweld in de tunnels meer dan zat… Tijd om in actie te komen…

 4. straatterreur
  Juist melden, lees maar wat voor gespuis hier rond loopt.
  Maar dat niet alleen, het zijn ook nog viespeuken.
  Zondagmorgen in de vroegte zijn de gemeente mensen al bezig de binnenstad schoon te spuiten en te vegen. Fijn dat er mensen zijn die dit op de zondagmorgen willen doen, maar schande dat dit moet gebeuren wil de binnenstad leefbaar blijven.

  Jan


  Straatroof in Zwolle, sorry hoor, maar dit is toch geen nieuws meer?

 5. verdieping, heb je informatie over de afkomst nodig om je gedachten te kunnen structureren? Gaat het wijzen naar een ander gemakkelijker als je weet dat diegene een andere kleur of afkomst heeft?
  Wat een nazidenkwijze.

 6. verdieping, heb je informatie over de afkomst nodig om je gedachten te kunnen structureren? Gaat het wijzen naar een ander gemakkelijker als je weet dat diegene een andere kleur of afkomst heeft?
  Wat een nazidenkwijze.
  Door ghehe, op 9 augustus 2009 om 18:18

  ghehe, bij het incident in de Hortensiatunnel werd genoemd dat beide daders licht getint waren en met een accent spraken (en dat zal vast geen Limburgs accent geweest zijn! ;))
  Toch ging daar niemand op in. Het valt denk ik wel mee met het nazidenken op dit weblog.

 7. “Straatroof is geen nieuws meer…”
  Moeten we dat dan maar accepteren??
  Als er camera’s nodig blijken te zijn dan moeten die er komen (dat is nu eenmaal in alle steden een actuele zaak).

  De eerste actie de wij zelf kunnen nemen is nooit op de PVDA stemmen.
  Zachte heelmeesters…

 8. Waarom staat hier geen afkomst bij? Van mij hoeft het niet hoor, vind het niet interessant. Straks moet er, op befehl van deze of gene, ook nog een religie vermeld worden :'(

 9. Hansikav, dat is nu eenmaal in alle grote steden een actuele zaak? Dus moet iedereen dat maar? ‘In alle grote steden wordt meer gemoord, das een actuele zaak, dus moet dat in Zwolle ook’. Dit is een uitspraak van hetzelfde kaliber.
  En over zachte heelmeesters geproken, een heelmeester die met harde hand de wond verschoont trekt het geheel alleen maar uit elkaar.

 10. Ik heb niks met de PvdA, maar ook niks met camera’s.
  Volgens mij ging deze discussie ook niet over politiek, maar over een overval.

  Cameratoezicht is overigens geen oplossing voor het probleem.
  In praktijk blijkt dat camera’s behalve een flinke kostenpost voor de samenleving weinig opleveren. Preventieve werking gaat er ook al niet vanuit als ik zo terloops over het aantal ‘vechtpartijtjes’ in de voorstraat lees, die vol met camera’s hangt.
  Wat is dan de volgende stap, als over enkele jaren de hele stad vol camera’s hangt en dat geen zaken oplost? Eeen verdere inkrimping van het vrijheidsbesef en de privacy door iedereen van een chip te voorzien zodat men weet wie er op welk moment waar is geweest?

  In plaats van met de kraan opte te blijven dweilen kunnen we als samenleving beter eens gaan nadenken hoe we de kraan kunnen sluiten.

 11. Preventieve werking gaat er ook al niet vanuit als ik zo terloops over het aantal ‘vechtpartijtjes’ in de voorstraat lees, die vol met camera’s hangt.
  Wat is dan de volgende stap, als over enkele jaren de hele stad vol camera’s hangt en dat geen zaken oplost?

  Nu ga je wel erg snel… Preventieve werking gaat er niet van uit (naar jouw idee) en dus stappen we maar direct over op dat het inzetten van camera’s geen zaken oplost?

 12. ik heb niets met het nazi denken, maar het is tegenwoordig geen nieuws dat 85% van alle overvallen gepleegd worden door “nederlanders” van buitenlandse komaf. slaap lekker verder in die roze wolk gehe.

 13. Verdxieping, het maken van onderscheid op basis van ras of cultuur is wel degelijk een vorm van nazidenken. Misschien niet zo’n leuk woord, maar zij deden hetzelfde (ik beticht je overigens niet van holocaustachtige taferelen, laat ik wel redelijk blijven). In de tijd dat de NSDAP aan de macht kwam waren er net zo goed veel ‘gegronde’ redenen om Joodse mensen op een negatief voetstuk te zetten. Dit werd nog eens versterkt door de politieke aandacht die er aan gegeven werd. Zo ontstond er een nog grotere onderlinge frictie tussen autochtone en joodse Duitsers. Hetzelfde plaatje zien we nu aardig terugkomen. De Duitsers konden zeggen dat ze de holocaust en oorlog niet aan zegen komen, haben es nicht gewust. De Nederlanders van vandaag de dag gelden door de oorlog echter wel als gewaarschuwd mens.
  Het begon in Duitsland met bepaalde negatieve eigenschappen van andere bevollingsgroepen te vergroten en deze als onvermijdelijk stigma aan hen mee te geven. Dat is wat er ook gebeurt als we criminaliteit direct verbinden aan de vraag van welke afkomst ze zijn.
  De huidige achterliggende situatie voor dergelijke politiek is overigens erg overeenkomstig met die van de tijd van toen, denk maar eens aan crisis, waardoor mensen sneller geneigd zijn om hun menselijke moraal te verkopen voor gesuggereerde veiligheid en schijnoplossingen.
  Een roze wolk mag dan een leuke dooddoener zijn in deze discussie, ik kan hem ook omdraaien. ‘Wir haben es nicht gewust’ Door valse beloften en gemediahypte beschuldigingen waren de Duitsers in de veronderstelling dat er een prachtregime aankwam….wie leeft er nu eigenlijk op de roze wolk?

 14. De eerste actie de wij zelf kunnen nemen is nooit op de PVDA stemmen.

  Daarom gaan we straks allemaal op Geert stemmen, die verlost ons van alle problemen……….

  Ik verwacht een reactie in de vorm van: Nee, dat is niet waar maar hij durft tenminste wel te zeggen waarom het gaat:D;)

 15. Gelukkig is de informatieverwerking tegenwoordig veel beter dan in die tijd!

  Stel dat die 85% klopt…wat dan? Dan schrik ik me wel suf!

  Dat is wat er ook gebeurt als we criminaliteit direct verbinden aan de vraag van welke afkomst ze zijn.

  Toch heb ik ook wel eens iemand horen grappen, dat “Opsporing verzocht” beter genoemd kan worden “Allochtoon gezocht”. Zonder direct in de aanval te gaan…ga even in die gedachte mee. Stel dat die verhoudingen inderdaad zo liggen zoals Verdieping stelt (of in die richting)…koppelen die rotte appels dan niet zelf criminaliteit aan afkomst? En stelt Verdieping dan niet gewoon iets vast?

  Dit is wat ik ook bedoelde in de discussie over de overval in de Hortensiatunnel. Daar ging het in ieder geval om twee getinte daders die met een accent spraken. En er mocht overal over gesproken worden, dat ze ADHD’ers zouden zijn, dat ze mishandeld zijn in hun jeugd, dat de ouders verantwoordelijk zijn…BEHALVE: dat het waarschijnlijk jongeren zijn met een andere afkomst!
  En hier zie je dat ook weer een beetje: zodra iemand het daar over heeft staan we direct klaar om er keihard overheen te vallen! Wat overigens niet zegt, dat ik vind dat de Duitsers hadden moeten winnen! 😉

 16. Je zou ook een reactie kunnen verwachten zoals bv,dat geblondeerde waterstofperoxide hoofd blaat veel ,maar geeft bitter weinig wol Danny.

 17. Dat vind ik wel een beetje een nadeel aan de stemknopjes…. Iemand geeft mij dus nu een minnetje zonder verder een inhoudelijke reactie.
  In het andere onderwerp over beroving heb ik dit topic al voorzichtig aangesneden, maar ik vind wel dat je er voorzichtig mee om moet blijven gaan. (Dus niet zoals Geert doet).

  Ik ben echt heel benieuwd wat er zo slecht zou zijn aan mijn post en of er ook argumenten tegen mijn stellingen zijn. (Ik zie zelf namelijk niet eens zozeer stellingen in mijn post.)

 18. Haha! 😉

  Nou ja…goed… Ik vind het een discussie waar je wat voorzichtig in moet zijn. Het gaat immers nog altijd wel om mensen. Maar dat houdt niet in, dat ik het een oninteressante discussie zou vinden!

  Ik vind het hartstikke interessant om het te hebben over mensen met een andere afkomst!

 19. Plantje, het hangt er vanaf op welke manier er over wordt gesproken. De trend schrijft voor, constatering: allochtone mensen zijn vaker betrokken bij onwenselijk gedrag. Conclusie: dan moeten ze weg.
  Zoals men vaak zegt dat men de kop in het zand steekt wanneer men de koe niet bij de hoorns vat, vind ik het pas echt de kop in het zand steken om een partij binnen gezamenlijk probleem weg te stemmen om het probleem uit de weg te gaan.
  Dat allochtone medelanders vaker delicten plegen, is slechts een gevolg van een dieper probleem. Heeft een hoop te maken met de neerwaartse spiraal waarin zij raken, doordat het oordeel al geveld is en zij daar negatieve gevolgen van ervaren (niet vinden van werk, scheve gezichten op straat, de trend van groeiende stigmatisering etc.) Hierdoor zijn ze nog meer geneigd om zonder respect naar de samenleving te kijken. Als je de afkomst benoemd om te kijken welke verschillen er zijn tussen culturen en hoe we hier gezamenlijk mee om moeten gaan, dan kijk je vanuit een metafysisch oogpunt. Oftewel in dit geval vanuit de derde onafhankelijke persoonsbenadering.

  Wanneer er gevraagd wordt naar de afkomst en het blijkt dat het allochtonen zijn, dan heb echter ik niet de indruk dat degene die de vraag stelt dan zou openstaan voor de achterliggende oorzaak van waar het werkelijk om gaat.
  In eerdere reacties heb ik gemerkt dat er na het stellen van zo’n vraag, een hoop sugegsties komen van ‘harde’ maatregelen voor de ander, zonder daarbij de hand in eigen boezem te steken of te kijken naar de wisselwerking tussen deze culturen. Dit getuigt van het wij-versus-zij denken. Vanuit dit denken worden er geen oplossingen geboeden, dit denken bewerkstelligt het recht van de sterkste.
  Want mensen die zo redeneren, zijn onafhankelijk van de groep die zij ‘vertegenwoordigen’, doorgaans overtuigd van hun eigen gelijk. Dat geld voor beide partijen. De sterkste wint en de zwakste verliest. Hierin vervalt elk vermogen van het benaderen vanuit de derde onafhankelijke persoon. Het wordt voetballen zonder scheidsrechter en we weten inmiddels hoe vals het spelletje dan gespeeld wordt.
  Het gaat niet meer om argumenten (doelpunten), maar om het tekkelen en in de val laten lopen van de ander.

 20. Eens met Zwolse, het gaat mij niet gauw om afkomst, religie, politieke voorkeur of kleur. Zou zo snel niet weten, wanneer wél?

  Nou, bij vragen over hun land als mogelijke vakantiebestemming;)

 21. man beroofd………
  Waar gaat het nu nog over, over ’n jongen die beroofd is op de weg terug van zijn werk, of over wie waar op moet stemmen?
  Feit blijft dat, of je nu ’n jongen of ’n meisje bent, je tegenwoordig niet meer veilig over straat kan, daar moet het in mijn ogen over gaan!

 22. Waar het om gaat (en waar het ook om MOET gaan naar mijn idee) is wat er nu eigenlijk aan de hand is. Dit moet een halt toegeroepen worden!
  Meer weten over de toedracht en de achtergrond van dergelijke daders kan leiden naar een oplossing.

 23. Zo onveilig is Zwolle niet “bezorgde moeder”. Helaas kun je volgens mij anno 2009 in alle Nederlandse steden (zeker als meisje alleen in het donker) niet meer alleen over straat. Je hebt zeker een + verdiend want DAAR moet nodig wat gebeuren!

 24. zodra het woord allochtoon of in dit geval slechts nationaliteit valt, is de linkse gemeenschap meteen in de hoogste fase van paraatheid. woorden als betonvloer en zelfs nazidenker (!) vallen de mijns insziens zeer geinteresseerde en altijd breed georienteerde verdieping ten deel. de oproep om niet meer op de PvdA te stemmen roept helemaal geen reakties meer op, hoe is dit te verklaren ?

 25. Linkse gemeenschap? Nogal generaliserend; verklaar je nader joop?
  Het woord “betonvloer” wordt dagelijks misschien wel een miljoen keer gebezigd joop. Oproep?

 26. Zodra het woord allochtoon of moslims valt,komt het kuddegedrag onder aanvoering van Blonde Geert in beweging en roepen in het wilde weg maar wat rond zonder inhoudelijk in te gaan op het aangesneden onderwerp.
  Maar ja dat is de strategie van dat enge blonde mannetje en veel heel veel schaapjes laten zich gewillig naar de slachtbank leidern door het zwarte(blonde) schaap.

 27. Plantje, het hangt er vanaf op welke manier er over wordt gesproken. De trend schrijft voor, constatering: allochtone mensen zijn vaker betrokken bij onwenselijk gedrag. Conclusie: dan moeten ze weg.

  Toch wil ik hier ook nog graag even op ingaan…
  Eerst en vooral wil ik blijven benadrukken, dat dit lastige discussies zijn om op een forum te voeren. Ik hoop dan ook, dat mensen daar rekening mee houden als ze deze reacties lezen.

  Ik moet zeggen, dat bij mij de gedachte ook af en toe wel speelt… Als slecht Nederlands sprekende 2e of 3e generatie allochtonen rotzooi uitvreten denk ik dat ze hun eigen groep ten schande maken. Dan denk ik ook wel eens: ga dat lekker doen in het land waar je roots liggen! Ik wil me daarmee niet automatisch negatief uitlaten over (groot)ouders van dat soort jongeren! Zij hebben wellicht veel moeite moeten doen om hier te kunnen komen wonen. Ook wellicht veel moeite moeten doen om een beetje te integreren. Maar voor de 2e/3e generatie kan dat toch niet zo moeilijk zijn?!? Door leerplicht, mogelijkheid voor bijbaantjes, studiemogelijkheden enz in ons mooie landje moeten ze toch ruim voldoende in aanraking komen met onze cultuur om te weten dat dit niet kan? Bovendien moeten ze toch genoeg in de Nederlandse samenleven staan om correct Nederlands te spreken; iets wat helaas onze autochtone medemens ook DANIG aan het verleren is!

  Als ik een groepje jonge allochtonen zie vraag ik me wel eens af waarom ze onderling geen Nederlands spreken. Mijn vriendin is in Canada geboren en heeft daar tot haar 13e of zo gewoond (ze zijn toen weer met het hele gezin terug gegaan). Haar ouders zijn Nederlands (van geboorte), maar toch werd er bij hen thuis Engels gesproken. Dát was waar ze groot mee moesten worden! Nu snap ik dat Nederlands voor allochtonen wat moeilijker kan zijn, dan Engels voor de ouders va mijn vriendin, maar dan kunnen de jongeren onderling toch wel Nederlands spreken?

  Ooit werkte ik in een fabriek (bijbaantje) waar een Turkse jongen vanalles tegen een Turks meisje aan het zeggen was terwijl we aan het lunchen waren. Waarop de jongedame in het Nederlands zegt:”Maar dan moet je dat gewoon tegen Joop zeggen! Hij zit er hier bij!” Dat vond ik een strakke actie! Zo kan het dus ook! 😉

  Zoals men vaak zegt dat men de kop in het zand steekt wanneer men de koe niet bij de hoorns vat, vind ik het pas echt de kop in het zand steken om een partij binnen gezamenlijk probleem weg te stemmen om het probleem uit de weg te gaan.
  Dat allochtone medelanders vaker delicten plegen, is slechts een gevolg van een dieper probleem. Heeft een hoop te maken met de neerwaartse spiraal waarin zij raken, doordat het oordeel al geveld is en zij daar negatieve gevolgen van ervaren (niet vinden van werk, scheve gezichten op straat, de trend van groeiende stigmatisering etc.) Hierdoor zijn ze nog meer geneigd om zonder respect naar de samenleving te kijken. Als je de afkomst benoemd om te kijken welke verschillen er zijn tussen culturen en hoe we hier gezamenlijk mee om moeten gaan, dan kijk je vanuit een metafysisch oogpunt. Oftewel in dit geval vanuit de derde onafhankelijke persoonsbenadering.

  Pardon? Dus doordat mensen eigenlijk verwachten, dat “de allochtoon” het wel gedaan zal hebben gaan ze het ook maar doen? Beetje kip-ei verhaal wellicht. Ik begrijp dat het niet gemakkelijk zal zijn om alle scheve gezichten, niet vinden van werk snel “ongedaan” te maken. Maar het moet voor dit soort volk (en dan enkel de ettertjes die dit soort overvallen plegen) toch heeeeel gemakkelijk zijn om de eerste stap in de goede richting te zetten en maar eens te stoppen met criminaliteit?!?
  Ik volg je redenering wel in die zin, dat het niet gemakkelijk is voor allochtonen in Nederland. Geert die constant in je nek hijgt enz enz. Maar NIETS valideert dit soort acties! Al zijn mensen nog zo negatief…je gaat iemand toch niet beroven?!
  Ik kan begrijpen, dat je na een racistische opmerking iemand eens een beste mep verkoopt. Dat kan natuurlijk dan weer helemaal verkeerd uitpakken (in de zin van:”het was de allochtoon weer!”) Maar zo’n beroving komt niet zomaar als “reactie”.

  Eigenlijk is dat het ook wel een beetje…er is hier naar mijn idee geen sprake van een actie (stigmatisering, scheve gezichten, geen werk vinden) geeft reactie (overvallen, criminaliteit enz.) Nee, dat is niet het geval…

  Wanneer er gevraagd wordt naar de afkomst en het blijkt dat het allochtonen zijn, dan heb echter ik niet de indruk dat degene die de vraag stelt dan zou openstaan voor de achterliggende oorzaak van waar het werkelijk om gaat.

  Je bedoelt dat het een suggestieve vraag is?

  In eerdere reacties heb ik gemerkt dat er na het stellen van zo’n vraag, een hoop sugegsties komen van ‘harde’ maatregelen voor de ander, zonder daarbij de hand in eigen boezem te steken of te kijken naar de wisselwerking tussen deze culturen. Dit getuigt van het wij-versus-zij denken. Vanuit dit denken worden er geen oplossingen geboeden, dit denken bewerkstelligt het recht van de sterkste.
  Want mensen die zo redeneren, zijn onafhankelijk van de groep die zij ‘vertegenwoordigen’, doorgaans overtuigd van hun eigen gelijk. Dat geld voor beide partijen. De sterkste wint en de zwakste verliest. Hierin vervalt elk vermogen van het benaderen vanuit de derde onafhankelijke persoon. Het wordt voetballen zonder scheidsrechter en we weten inmiddels hoe vals het spelletje dan gespeeld wordt.
  Het gaat niet meer om argumenten (doelpunten), maar om het tekkelen en in de val laten lopen van de ander.

  Ik kan je hier niet helemaal volgen. Wij-versus-zij denken is wel iets wat voorkomen moet worden. Echter, op het moment zie je dat mensen zo vaak bepaalde misdragingen van bepaalde groepen zien dat ze conclusies gaan trekken. (Wat doen veel mensen als ze een Poolse auto op de weg zien? Even opletten of ie niet te veel slingert ;)) Dat mensen deze misdragingen van bepaalde groepen veel zien kan liggen aan de berichtgeving en informatieverstrekking….maar het kan ook ergens anders aan liggen…of niet?

 28. Mijn eerdere reactie is vooralsnog tegengehouden….

  Tja Zwolse…je hebt wel een beetje gelijk hoor.

  Maar er komt ook een beetje een andere reactie op gang (in reactie op vraag Dick)… Het is denk ik nog beste te vergelijken met “geen kwaad over de doden spreken”. Dat is gewoon not done.
  Zo is het tegenwoordig ook not done om kritisch tot gematigd negatief over allochtonen te spreken. ?f je hoort bij de groep die niets slechts over allochtonen wil weten en enkel de hand in eigen boezem steekt. ?f je hoort direct bij Blonde Geert en wil iedere allochtoon op de brandstapel zien. Er is geen middenweg meer.

  En wat je dan vaak ziet is dat mensen als Geert-aanhanger bestempeld worden wanneer ze niet 100% positief zijn over allochtonen. Dat is een beetje jammer. Ik ben namelijk absoluut geen fan van Geert en zijn plannen. Maar ik vind wel, dat we kritisch naar alle vormen van beleid moeten kijken!

 29. Begrijp Plantje ook niet, hij is het eens met joop’s hele post terwijl hij zeer veel onderwerpen aanhaalt:
  – allochtoon
  – linkse gemeenschap
  – betonvloer
  – nazidenker (noot gelezen hier!)
  – verwijzing naar iemand die zich verdieping noemt maar de verdieping van een schoteltje heeft
  -oproep om te stemmen of om juist niet te stemmen?

  ‘T is dat ik weet dat ie de boel opnaait.

 30. Kijk, dat is bijvoorbeeld al zoiets waar ik het absoluut niet met Geert eens ben! Die ontzettende haat jegens moslims!

  Ze moeten gewoon elke vorm van geloof eens goed onder de loep nemen. En heeeeel goed kijken hoe ver men met de vrijheid van godsdienst wil gaan!

  Het gaat me niet zozeer om “linkse gemeenschap” (dat soort begrippen werkt namelijk niet in discussies)
  En wel of niet stemmen en welke partijen maakt me ook niet zoveel uit. Als Geert niet teveel macht krijgt zal het wel meevallen.

 31. enkel allochtoon en/of moslims? Volgens mij zit er heel veel verschil tussen

  Natuurlijk zit daar een enorm verschil tussen! Ongeveer net zo’n groot verschil als tussen de kleur geel en een stuwdam 😉

 32. Waar het mij om gaat is dat steeds vaker bij een delict eerst gekeken/gevraagd wordt wat de huidskleur,religie of afkomst is van de dader,zonder eerst een mening over het onderwerp gegeven wordt.

  Ook is het een verontrustende ontwikkeling dat met name bij de Blonde Geert aanhangers te gemakkelijk wordt aangenomen dat moslims,buitenlanders en anders denkenden de oorzaak van alle problemen zijn.Blonde Geert heeft dit aangewakkerd en maakt dankbaar gebruik van de rechtlijnigheid en kuddegedrag van deze groep mensen.

 33. Wiki:

  Het woord allochtoon betekent letterlijk “van een ander land”

  Dus bijvoorbeeld Gele Geert’s vrouw ook.

  Moslim =

  een moslim is een aanhanger van de islam

 34. Waar het mij om gaat is dat steeds vaker bij een delict eerst gekeken/gevraagd wordt wat de huidskleur,religie of afkomst is van de dader,zonder eerst een mening over het onderwerp gegeven wordt.

  Het rare is dus, dat in het topic over de beroving in de Hortensiatunnel in het signalement het ging over “licht getint” en “Nederlands spreken met een accent” en daar NIEMAND op in ging! Dat vond ik al erg netjes. Maar het gaf me tegelijkertijd een beetje het idee, dat niemand er op in durfde te gaan.

  Ook is het een verontrustende ontwikkeling dat met name bij de Blonde Geert aanhangers te gemakkelijk wordt aangenomen dat moslims,buitenlanders en anders denkenden de oorzaak van alle problemen zijn.Blonde Geert heeft dit aangewakkerd en maakt dankbaar gebruik van de rechtlijnigheid en kuddegedrag van deze groep mensen.

  Dit ben ik wel helemaal met je eens! Hier moeten we ECHT voor opletten! Ik denk ook, dat dat met name is waar ghehe voor wil waarschuwen.
  We moeten echter zorgen (dat is mijn belangrijkste punt) dat we ook niet naar de andere kant doorslaan. Als de feiten ergens op wijzen dan moeten we daar de ogen niet voor sluiten…

  Echter als ik dit soort berichten lees denk ik dat jullie angst relevanter is!

 35. Dit begrijp ik niet

  Maar er komt ook een beetje een andere reactie op gang (in reactie op vraag Dick)… Het is denk ik nog beste te vergelijken met “geen kwaad over de doden spreken”. Dat is gewoon not done.

  Zo is het tegenwoordig ook not done om kritisch tot gematigd negatief over allochtonen te spreken. ?f je hoort bij de groep die niets slechts over allochtonen wil weten en enkel de hand in eigen boezem steekt. ?f je hoort direct bij Blonde Geert en wil iedere allochtoon op de brandstapel zien. Er is geen middenweg meer.

  En wat je dan vaak ziet is dat mensen als Geert-aanhanger bestempeld worden wanneer ze niet 100% positief zijn over allochtonen. Dat is een beetje jammer. Ik ben namelijk absoluut geen fan van Geert en zijn plannen. Maar ik vind wel, dat we kritisch naar alle vormen van beleid moeten kijken!

  Not-done? Gister lachten we weer erg om Draadstaal. Waarom dacht je dat Hart van NL, TeleTroepToeTerT en de Stijllozen, Elsevier etc etc zo populair zijn? Wel eens op de koers van het CDA gelet? Laat je geen 2-deling in de maatschappij aanpraten. Als er toch een 2-deling is is ie volgens mij tussen enorm rijk en schrijnend arm.
  Spreek veel mensen, gelukkig zijn we het over veel dingen eens en oneens. Maar ik zie geen 2-deling. Ben er absoluut van overtuigd dat de multiculturele samenlevening werk en niet meer terug te draaien is. In Spanje bijvoorbeeld ook veel multiculti-samengestelde paren gezien. En is Geert ook niet multiculti bezig? Of is het voormalige Oostblok geen andere cultuur? Mooi: leven en laten leven! Vorige week nog genoten van de gastvrijheid en vriendelijkheid van Indonesiërs tijdens de Pasar weet ik veel hier in Steenwijk……
  Ik denk niet in termen van “verdwenen middenweg, maar KAMPEN”. Iets kritisch volgen is natuurlij ALTIJD goed

 36. Laat ik het zo zeggen Dick…
  De overval bij de Hortensiatunnel… Als iemand daar had gezegd, dat het hem niet had verbaasd dat het licht getinte daders waren en dat ie dan denkt aan Marrokaanse hangjongeren wordt ie direct doorverwezen naar de aanhang van Geert.

  Ik bedoel dus geen opdeling tussen allochtoon-autochtoon oid. Ik bedoel puur een opdeling in kampen wanneer erover gediscussiëerd wordt.

 37. Mijn angst is nihil voor de komst van Geert.
  Ik vertrouw nog altijd op het gezonde verstand en de wijsheid van de aangewezen personen.
  Op den duur zal die zeepbel uiteen spatten en staat de kudde weer op nul,precies eender als het debacle Pim Fortuyn waar 1,6 miljoen schapen in een versplinterd partijtje achterbleef en van het politieke toneel verdween via de bekende achterdeur.

 38. @ Plantje: Zo zijn vooroordelen helaas ingeslepen in de maatschappij Plantje. Dezelfde dag stond hier een bericht over overval door 1 persoon. Daar stond geen identiteit bij. Moet de identiteit ook vermeld worden van Chinezen? Van Molukkers? van Irakezen, Iranezen, Oostblokkers/Spanjaarden? Ben erg benieuwd naar de overwegingen van de pliesie die het persbericht samenstelt….wanneer wel en wanneer niet. Misschien maar beter om het nooit te vermelden, anders krijg je dit soort nep-splitsingdiscussies.

  Begrijp in de context je opmerking niet: opdeling in kampen wanneer erover gediscussiëerd wordt.

 39. Plantje ik ben er klaar mee. Jij gelooft in een opdeling van NL in kampen. Dus je accepteert ook 20 Protestantse kampen, Katholieke kampen, ho*o-kampen, communistische kampen, socialistische, liberale etc etc. Ik niet, zal er alles aan doen om in elk geval belangstelling voor de ander te tonen. Je krijgt terug wat je geeft, daar ben ik van overtuigd.

 40. Dick, ik denk dat je me verkeerd begrijpt.

  Ik probeer er ook alles aan te doen om belangstelling voor de ander te tonen.

  Maar dat hoeft toch niet in te houden, dat mensen niet bij een bepaalde groep kunnen horen?

  Dit is overigens precies de reden waarom ik denk dat je in dit soort discussies voorzichtig moet zijn. Beetje open staan voor elkaar en je altijd afvragen of je een opmerking van de ander wellicht niet verkeerd begrijpt. Ik denk dat ik jou verkeerd heb begrepen met betrekking tot het opdelen in kampen. Toch?

 41. Pardon? Dus doordat mensen eigenlijk verwachten, dat “de allochtoon” het wel gedaan zal hebben gaan ze het ook maar doen?

  Maar zo’n beroving komt niet zomaar als “reactie”.

  Dit is nu wat ik bedoel, het lijkt er in deze discussie nu al op dat de beroving is gepleegd door allochtonen terwijl daar niets over bekend is. Men is geneigd op krachten te komen in de hoek waarin hij/zij gedreven wordt.

  Je bedoelt dat het een suggestieve vraag is?

  Dat is mijn suggestie ja;)

  Dat mensen deze misdragingen van bepaalde groepen veel zien kan liggen aan de berichtgeving en informatieverstrekking….maar het kan ook ergens anders aan liggen…of niet?

  Klopt, alleen jammer dat niemand denkt ‘he , dat is een Turk, die zal wel gastvrij zijn…..’
  Het gaat maar een kant op….

  @ Joop, Ik vraag me juist af waarom jij meteen links betrekt in de discussie, wanneer je het er niet mee eens bent.

 42. Ook daarom zou de pliesie geen gegevens bekend moeten maken voor de uitspraak van de rechter. In NL ben je gelukkig pas (on)schuldig na de rechtsgang. Lekker als je vrijgesproken bent, maar je omgeving denkt nog steeds “waar rook is is vuur”.

 43. Klopt, alleen jammer dat niemand denkt ‘he , dat is een Turk, die zal wel gastvrij zijn…..’
  Het gaat maar een kant op….

  Dat is ook wel weer zo.

  Ach…ik denk dat dit soort discussies sowieso beter in real life te voeren zijn. (Met jullie althans wel schat ik zo in…met andere mensen is er dan helemaal geen land mee te bezeilen! :))

 44. Je merkt nu al dat een discussie snel de verkeerde kant op kan gaan.

  Laat ik eens te meer stellen, dat we gewoon moeten hopen dat deze daders gepakt worden!

  Verder vind ik wel, dat het goed is om na te denken over hoe dit een halt toe te roepen is. Dit moet toch te stoppen zijn? Ik moet bekennen, dat ik ook NIET zou weten wat ik zou doen als ik in mijn eentje bij zoiets uit zou komen!

 45. Het waren geen Marokanen (moslims), maar Antilianen (nederlanders).
  Feit blijft, dat wie het ook gedaan heeft, het een laffe daad is en blijft!

 46. Okee Dick, daar heb jij ’n punt, maar zo bedoelde ik het ook niet. maar ik had het gevoel dat de discussie omtrent de laffe daad, alleen nog maar ging tussen Geert en Bos stemmers, vandaar mijn opmerking. Ik had misschien beter kunnen zeggen, het waren “mensen”, maar dat klinkt mij in deze ook zo raar in de oren…….

 47. @ Bezorgde moeder. Misschien kun je het ook samenvatten met de kreet “De zon schijnt voor iedereen”. Hoe dan ook, het blijft een laffe daad idd op een punt waar de politiek zich nodig over zou moeten buigen.

 48. Het zou overigens wel wat zijn als moeders niet bezorgd waren. Niet alle moeders uiten hun bezorgdheid/betrokkenheid idd zo op dit onvolprezen weblogZwolle. Goed voorbeeld doet goed volgen, zou je hopen.

Reacties zijn gesloten.