Het weer: Grijs, regenachtig en weinig wind

Assendorperstraat
Foto: Peter Denekamp

Donderdagochtend rond 7 uur komt de achterkant van een front in zicht. Het heeft in de nacht regen naar Zwolle gebracht. Tijdens de ochtendspits is de bewolking tijdelijk dunner, misschien stopt de regen lang genoeg om droog op je werk te komen. De regenstop is tijdelijk want de wolken worden alweer dikker.

De thermometer wijst ’s morgens vroeg ongeveer 10 graden aan, met een stijgende trend. In de rest van de ochtend is af en toe licht gemiezer te verwachten. Een nieuw actief front trekt vanaf het middaguur uit het zuidwesten over de stad. Tot in de avond is er grote kans op regen, die buiig van karakter kan zijn.

Met de fronten komt zachte lucht mee. Onder het grijze wolkendek stijgt de temperatuur naar een waarde rond 15 graden. In het noorden van het land is het kouder, in het zuiden warmer. Zuid-Limburg scoort misschien wel 19 graden. Zwolle ligt er tussenin. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen.

In de loop van de avond is ook dit front voorbij en in de nacht naar vrijdag blijft het overwegend droog. De wind is ’s nachts aan het toenemen uit het oosten. Een lagedrukgebiedje nadert uit het zuidwesten en het neemt veel wolken mee, die afgeladen zijn met regenwater.

Vrijdag in het begin van de ochtend gaat het stevig te regenen. Met die neerslag zit Zwolle een groot deel van de dag opgescheept. Nat, grijs en daarbovenop staat er ook nog eens een koude oostenwind, een dikke windkracht 4. De temperatuur is slechts 7 graden. Een gure herfstdag.

Zaterdag bevindt het lagedrukgebiedje zich nog dichtbij boven de Noordzee, maar het verwijdert zich wel langzaam. Geleidelijk neemt de buienactiviteit af. De nog forse wind is gedraaid naar het zuidwesten. Zondag daalt de kans op regen verder en de zon lijkt ruimte te krijgen. Een middagtemperatuur in Zwolle van circa 15 graden.

Foto 1
Assendorperstraat - Foto: Peter Denekamp
Assendorperstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)