Het weer: Kans op regen en kouder

Foto van auteur

Oude Veerweg
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag gaat de temperatuur dalen. Dat gebeurt vanaf het middaguur wanneer een front met grijze bewolking en buiige regen vanuit het noordwesten over Zwolle trekt. ’s Morgens voor het front uit kan al een bui passeren.

Het is kortom een dag om regenjas of paraplu bij de hand te houden. Een schrale troost is misschien dat het ten zuiden van Nederland heel wat harder gaat regenen. Tijdens de passage van het regenfront trekt de wind aan van zwak naar matig, terwijl hij draait van zuidwest naar noordwest. Dat is een koude hoek. De dag start met ongeveer 8 graden, om zes uur ‘s avonds is het kwik gedaald naar een graad of 4. In de avond klaart het op boven Zwolle.

In de nacht van dinsdag op woensdag zorgen de opklaringen voor meer afkoeling. Op neushoogte is het woensdagochtend slechts weinig boven het vriespunt. Op de grond kan het hier en daar licht vriezen. Kans op autoruiten krabben.

Woensdag verplaatst een lagedrukgebied zich over het zuiden van Scandinavië naar het oosten. Bij ons is dat te merken aan een aantrekkende wind uit het westen tot noordwesten. Windkracht 4 tot 5 wordt rond het middaguur verwacht. Guur weer met kans op stevige buien waaruit ijskoude regen, hagel of natte sneeuw kan vallen. In de middag is er gelukkig ruimte voor opklaringen. De wind neemt dan ook gas terug.

Donderdagochtend vroeg is er grote kans op vorst aan de grond. Een dag met flink wat blauwe lucht boven Zwolle en een laagstaand zonnetje. Bij een maximumtemperatuur van 6 graden en een zwakke wind is het januariweer waar weinig op af te dingen is.

In de nacht van donderdag op vrijdag is het koud en valt er neerslag, die tijdelijk een winters karakter kan hebben. Heel misschien ligt er vrijdagochtend vroeg ergens in Zwolle nog een beetje sneeuw.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)