Het weekendweer: Zachter met eerst nog kans op een bui

Botlek
Foto: Ank Pot

Zaterdag knapt het weer op na een verregende vrijdag. Kans op een bui is er nog wel, vooral in de middag en avond. Maar het grootste deel van de zaterdag is het droog. En de wolken maken af en toe plaats voor wat zonneschijn.

De wind is gedraaid en komt uit het zuiden met kracht 3, misschien even 4 in de middag. Met de zuidenwind komt vrij zachte lucht uit Frankrijk hierheen. Het kwik loopt ’s middags op naar 15 à 16 graden, aangenamer dan de natte kilte op vrijdag.

In de nacht van zaterdag op zondag blijft er kans op een buitje en de bewolking overheerst waarschijnlijk. Dat is jammer, want de wolken ontnemen het zicht op de jaarlijkse meteorenzwerm de Orioniden, die dit weekend zijn hoogtepunt heeft. De Perseïden in augustus zijn vaak talrijker en spectaculairder, maar ook nu zijn er dankzij de Orioniden meer ‘vallende sterren’ dan normaal. Om ze te zien te krijgen moet het weer wel meewerken.

De zondagochtend heeft een graad of 12 op de thermometer, in de middag worden dat ongeveer 15 graden. ’s Morgens kan nog een buitje opduiken boven Zwolle, gedurende de dag wordt die kans almaar kleiner. De ruimte voor de zon wordt steeds groter. De wind blaast zondag met een forse kracht 4 uit het zuidwesten.

De eerste twee dagen van de herfstvakantie zijn de beste voor wie het droog wil houden. Maandag schijnt de zon door sluierwolken heen en regen valt er niet. Dinsdag houdt Zwolle het vermoedelijk tot de avond droog, wel onder een dikkere wolkenvelden.

Beide dagen hebben een middagtemperatuur rond 15 graden. Vanaf woensdag slaat de wisselvalligheid weer toe en levert de temperatuur een paar graden in.

Foto 1
Botlek - Foto: Ank Pot
Botlek
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)