Vuurwapengevaarlijke Bretley D. opgepakt na klopjacht

|   Laatste wijziging

Bretly D. (24) is aangehouden door de politie.
Foto: Politie Nederland

Bretley D. (24) is woensdag omstreeks 8.15 uur aangehouden door de politie in een hotel in Amsterdam. Daarmee is een einde gekomen aan een dagenlange zoektocht naar de vuurwapengevaarlijke verdachte.

De politie waarschuwde zondag dat de voortvluchtige Bretly D. zich veel verplaatst met het openbaar vervoer. De 24-jarige D. zou voornamelijk met de trein reizen. Een dag eerder gaf de politie zijn volledige naam, signalement en een herkenbare foto vrij. Ook werd Burgernet in een groot deel van het land, waaronder Oost-Nederland, ingeschakeld.

D. wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van vrijdag op zaterdag een 32-jarige man heeft neergestoken in Zutphen. Een ruzie in een woning aan de Van Hallstraat liep uit de hand en daarbij heeft hij vermoedelijk de man gestoken.

Het slachtoffer zag kans om te ontsnappen en de politie te waarschuwen. Hij raakte lichtgewond. D. wordt verder verdacht van betrokkenheid bij de dood van psychiater Jean van Griensven (60) in Rotterdam, die in de nacht van 12 op 13 oktober door vuurwapengeweld om het leven kwam.

Foto 1
Bretly D. (24) is aangehouden door de politie. - Foto: Politie Nederland
Bretly D. (24) is aangehouden door de politie.
Foto: Politie Nederland

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)