Het weer: Bewolkt, vooral in de middag regen

Eendrachtstraat
Foto: Peter Denekamp

Dinsdagochtend is regen aan het wegtrekken naar het noorden. Zwollenaren die vroeg de deur uitgaan kunnen in de nadruppelfase terechtkomen. De rest van de ochtend verwachten we overwegend droog weer, wel met een pak grijze bewolking boven de stad.

Na het middaguur bereikt uit het zuidwesten een nieuw neerslaggebied Zwolle. ’s Middags regent het even flink door. De wind doet lustig mee, kracht 4 uit het zuidwesten, soms een beetje vlagerig. Er zit weinig beweging in de thermometer. Van ’s morgens tot ’s avonds is het rond 12 graden.

In de loop van dinsdagavond wordt de bewolking dunner en ’s nachts verschijnen opklaringen. De wind neemt af en de temperatuur daalt richting 7 graden woensdagochtend.

Woensdag ligt Zwolle in rustig niemandsland tussen de storingen. Geen regen, volgens de laatste berekeningen. De zon doet haar best om door velden sluierbewolking heen te prikken. De wind waait zwakjes uit zuidoost tot oost. ’s Middags loopt de temperatuur in Zwolle op naar 14, misschien 15 graden, dat is iets boven normaal.

Donderdag en vrijdag hebben buiengebieden het gemunt op onze omgeving. Het is wisselvalligheid troef in Zwolle.

Foto 1
Eendrachtstraat - Foto: Peter Denekamp
Eendrachtstraat
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)