Het weer: Toenemende bewolking en soms nat

Foto van auteur

Klooienberglaan
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Maandag trekken over Zwolle veel wolken, waartussen de zon in beeld komt. ‘s Morgens lukt dat het best, ondanks kans op een buitje. ’s Middags schuift vanuit het zuidwesten een warmtefront binnen. Het brengt behalve dikke bewolking ook lichte regen of motregen.

De wind doet flink mee vanuit het zuidwesten: kracht 4, een matige wind. Het kwik varieert van 10 graden in de vroege ochtend tot 13 graden in de middag. In de avond neemt de kans op regen sterk af. Ook is er minder bewolking, zodat de maan zichtbaar is aan de hemel. In de nacht koelt het af naar ongeveer 9 graden. Iets zachtere lucht arriveert dinsdag uit het zuidwesten. Dan is ’s middags 15 graden binnen handbereik.

Dinsdag is een droge dag met veel sluierwolken. De zon is erbij, maar moet zich wel door de wolkensluiers heen worstelen. Nog steeds staat er een matige bries, nu meer uit het zuiden. Woensdag passeert een koufront. Er is kans op buien, maar ook geregeld ruimte voor zonneschijn. De middagtemperatuur is ongeveer 14 graden. Na woensdag heeft Zwolle een aantal droge dagen in het vooruitzicht met steeds meer zon.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)