Gezamenlijke campagne Doe altijd aangifte

Zwolle – De gemeente Hardenberg en de politie IJsselland starten samen met een campagne om het belang van het doen van aangifte onder de aandacht te brengen. Op een groot aantal plekken in de gemeente worden folders en posters verspreid met de tekst Doe altijd aangifte.

actie_politie.jpg

Het is van groot belang dat mensen de gemeente en de politie informeren van zaken in hun leefomgeving. Politie en gemeenten hebben ook hun eigen methoden om hiervan op de hoogte te blijven, maar het is onmogelijk om zonder hulp van de bewoners goed op de hoogte te blijven. En aangifte kan leiden tot het oplossen van een zaak. Maar ook als dit niet het geval is, is de aangifte waardevol. De aangifte wordt namelijk ook gebruikt om beter zicht te krijgen op situaties en criminaliteit. Door de meldingen en aangiftes weet de politie aan welke zaken zij extra aandacht moet besteden en waar extra toezicht moet worden gehouden.

Het is niet altijd nodig om voor het doen van aangifte naar het politiebureau te gaan. Van een aantal zaken kan aangifte worden gedaan via www.politie.nl. Het gaat dan onder andere om diefstal van een (brom)fiets, diefstal uit een auto en vernieling van auto’s of goederen.  In alle gevallen kan persoonlijk aangifte worden gedaan op het bureau. Het telefoonnummer 0900-8844 kan worden gebruikt voor het melden van overlast, verdachte situaties of vernieling. Het is niet mogelijk om telefonisch aangifte te doen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Gezamenlijke campagne Doe altijd aangifte”

  1. ik kan me herinerren dat ze me nogal raar aankeken toen ik een paar jaar geleden aangifte wilde doen van diefstal van mijn fiets…. was wel in een andere regio

  2. ik heb wel eens angifte gedaan van mijn gestolen auto (jaar of zes geleden)… Kostte me meer dan twee uur, maar die had ik er voor over want anders geen vrijwaringsbewijs (belasting, verzekering).
    Een paar maanden later weer eens geïnformeerd naar de stand van zaken, maar toen bleek dat het wel heel veel tijd kostte om uit te zoeken waar ik om vroeg.
    Lijkt mij een auto een veel duurder (en belasting-technische gezien belangrijker) object om te ‘monitoren’, maar dat is al te lastig en daar heeft men al de mankracht niet voor. Wat verwacht je dan van een fiets??

  3. Wanneer gaan ze eens gewoon in iedere fiets een chip zetten? Dan los je een groot deel van het probleem op!
    De professionele fietsendief met de middelen om deze chip weer te verwijderen krijg je niet direct te pakken op die manier. Maar wel de junks die even snel een fiets pakken. En ook de ontzettende idi*ten die zien dat hun fiets weg is en besluiten er vervolens maar één “terug te jatten”! De enige fiets die je kunt “terug jatten” is je eigen fiets!

    En niet alleen fietsendieven worden gemakkelijker gepakt…de fiets komt ook nog eens gemakkelijker bij de oorspronkelijke eigenaar terug.

Reacties zijn gesloten.