Zwollenaren voor goed doel van Amsterdam naar Dakar

Foto van auteur

Zwolle – Drie familieleden, Kevin Prak, Hilko Prak en Patrick Marsman uit Zwolle gaan de 6e editie van de inmiddels zeer bekende Amsterdam – Dakar Challenge rijden. Onder de naam Team Lasaulec staat hun een rit van meer dan 7000 kilometer door 2 continenten en 7 verschillende landen te wachten. Dit allles voor het goede doel.  Saillant detail is dat de auto in aanschaf niet meer mag kosten dan  € 500,- . De start staat gepland voor 7 november 2009.

team_lasaulec.jpg

De Amsterdam – Dakar Challenge is even simpel als uitdagend; probeer onder zware condities de finish in Dakar te halen met een oud barrel. Snelheid is geen issue, het draait erom of de finish uberhaupt gehaald wordt. Een unsupported trip van bijna 7000 km door de grootste zandbak ter wereld. Het team zal gaan rijden voor de Serrekunda Smiling Schools Foundation. Een kleine stichting, opgericht door een lerares uit Hoorn, die als doel heeft het onderwijs in Gambia te bevorderen en te verbeteren. Dit doen zijn door het bouwen van scholen en het beschikbaar stellen van deugdelijke schoolmaterialen die het zelfstandig werken van leerlingen bevorderen. Team Lasaulec zal in ieder geval de auto en een financiele donatie overhandigen. Team Lasaulec zal door middel van sponsoren deze reis proberen te bewerkstelligen. Hoofdsponsor. Lasaulec zal door middel van materialen en middelen een grote bijdrage leveren. Daarnaast zijn er nog tal van andere sponsoren die dit initiatief en goede doel ondersteunen. Voor meer informatie: http://www.teamlasaulec.nl/.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Zwollenaren voor goed doel van Amsterdam naar Dakar”

 1. We zitten om precies te zijn 18 dagen voor ons vertrek. Een week of drie te gaan dus. We lopen inmiddels bijna over van de stress, maar dat mag de pret niet drukken. Het belangrijkste is de auto, en deze is zo goed als klaar. Als ik mij niet vergis hoeft er alleen nog maar een douche gemonteerd te worden. De paparassen en internationale papieren zijn helemaal compleet. Het is momenteel alleen afwachten of Hilko en Patrick op tijd hun paspoort terug krijgen van de Mauretaanse Ambassade in Brussel. Wel net zo belangrijk.

  De barreldag (kennismaken met andere teams) hebben we uitstekend doorlopen. Onze auto heeft bewezen goed door het mulle zand te kunnen rijden. Leeg en zonder massa, dat dan weer wel. Een kleine compilatie die wij gemaakt hebben vind je hier; http://www.youtube.com/watch?v=rWlAKLqaK9M. Een ander stoer filmpje (in HD) vind je hier: http://www.youtube.com/watch?v=kg0gnk2WZcU

  Ik stuur jullie deze mail omdat wij proberen dagelijks updates te geven (voor zover we internet verbinding hebben) van onze belevenissen. Dit gaat zo in zijn werk; Ik tik dagelijks een verslag met wat foto??s en deze worden gestuurd naar iemand in Nederland die het upload op onze site http://www.teamlasaulec.nl/ Tevens is de challenge nog bezig om track & trace in de auto??s te monteren. Kun je ons realtime volgen. Echter, zover is het nog niet en men weet ook niet of dit op tijd gaat lukken.

  Dan is er nog de site http://www.amsterdamdakar.com/ waar wij ook berichten op zetten, veelal via sms. Mocht je daarop willen kijken zoek dan naar Team Lasaulec of Team 1122.

  Alvast bedankt,

  Hilko Prak
  Patrick Marsman

Reacties zijn gesloten.