Beachtennis met Miriam Oremans

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag was oud-proftennisster Miriam Oremans te gast op sportpark De Pelikaan. De 36-jarige Oremans, ooit 25e op de wereldranglijst, won in 2000 in Sydney zilver op de Olympische Spelen samen met Kristie Boogert en stond ooit samen met Jacco Eltingh in een Wimbledon finale. Tegenwoordig is Oremans nauw betrokken bij de ontwikkeling en introductie van Beachtennis in Nederland. Zo’n 30 kinderen en 15 volwassenen namen deel aan de clinic.

mirjam_oremans-51-edit.jpg

Beachtennis wordt in koppels en met speciale rackets en ballen gespeeld. De bal kan en mag niet stuiteren. Het net heeft de hoogte van een volleybalnet. Het veld is iets groter dan een badmintonveld. ‘Het is een heel intensieve sport’, aldus Miriam Oremans. ‘Je werkt veel vanuit de schouder en veel vanuit de pols. Je moet echt gevoel hebben voor het spelletje. De bal daar neer kunnen leggen waar je hem hebben wilt. Volleren en plaatsen, met de juiste touch. Dat is het geheim.’ Om de populaire Beachtennis sport ook in deze regio onder de aandacht te brengen heeft De Pelikaan in het kader van de proeftuin-status van het NOC*NSF en het ministerie van VWS ervoor gekozen om in Zwolle op de beachsportlocatie van De Pelikaan gratis kennismakingen Beachtennis te organiseren met medewerking van Miriam Oremans.

mirjam_oremans-19-edit.jpg 

mirjam_oremans-3-edit.jpg

mirjam_oremans-40-edit.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Beachtennis met Miriam Oremans”

  1. Plaatjes boek niet! Maar er zijn heel veel foto’s gemaakt ook van deelnemers. Beetje jammer dat er dan alleen foto’s van Miriam Oremans op staan.

    Wel is het zo dat tennisvereniging Pelikaan 3 teams afvaardigt naar het NK Beachtennis op 13 September in Scheveningen.

Reacties zijn gesloten.