Het weer: Zon in de ochtend, buienvrij tot in de avond

Zicht op Grevelingen
Foto: Ank Pot

Maandag is Zwolle een groot deel van de dag buienvrij. Vooral in de ochtend krijgt de zon ruimte tussen de losse wolken. ’s Middags neemt de bewolking toe, maar pas in de avond komt uit Frankrijk regen. De avondspits in Zwolle verloopt waarschijnlijk nog droog.

De wind houdt zich rustiger dan op zondag. Maandag waait een matig briesje, kracht 3, uit het zuidwesten, rond het middaguur in open gebied misschien even kracht 4. ’s Avonds gaat de wind liggen. De temperatuur ligt tussen 9 graden ’s morgens vroeg en 15 graden ’s middags. Zo’n middagtemperatuur is bovengemiddeld voor eind oktober.

In de nacht naar dinsdag regent het nog een tijdje door. Dinsdagochtend is het regengebied voorbij, de kans op neerslag neemt tijdelijk af. Maar in de middag en avond loop je weer een wat grotere kans op een nat pak. De zon wurmt zich dinsdag af en toe tussen de wolken door en er staat weinig wind. Ongeveer 14 graden in de middag.

Kijken we naar de weerkaart voor de rest van de week, dan zien we een imposante depressie op de Atlantische Oceaan. En die zeilt deze kant op. Er zit regen omheen en ook een vervaarlijk windveld. Afhankelijk van de precieze koers neemt woensdag bij ons de wind toe uit zuidwest tot zuid. Donderdag steekt een harde wind op plus mogelijk zware windstoten. Wind en regen maken er onvervalst herfstweer van.

Foto 1
Zicht op Grevelingen - Foto: Ank Pot
Zicht op Grevelingen
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)