Het weer: Veel bewolking en kans op buien

Wethouder Alferinkweg
Foto: Peter Denekamp

Dinsdag zijn er buien actief boven Zwolle, in de vroege ochtend al. Een adempauze is er in de loop van de morgen, wanneer de activiteit tijdelijk inzakt. Wie het droog wil houden kan het er dan op wagen buiten. Garanties worden echter niet verstrekt, want een tussenbuitje is de hele dag mogelijk.

De bewolking overheerst, maar ergens in de ochtend pakt de zon waarschijnlijk een paar openingen. In de avond trekt een vers gebied met buien over de stad. De wind is ’s ochtends matig, kracht 3, uit het westen. In de middag draait hij naar het zuiden en zwakt af. De dag begint met ongeveer 9 graden, ’s middags is het zo’n 13 graden.

De buiigheid op dinsdag komt uit het zuidwesten en dat blijft komende week zo. In de nacht naar woensdag stoomt uit die richting een nieuwe regenzone over de stad. Woensdagochtend vroeg kun je daar nog nat van worden. Zwolle ligt tussen de regengebieden in, tot de avond. Overdag biedt dat uitzicht op een aantal uren droog weer. Daarbij heeft de zon vermoedelijk weinig in te brengen tegen het wolkendek.

Donderdag zijn de weerkundige ogen gericht op storm Ciarán, die komend vanaf de Atlantische Oceaan het zuiden van Engeland en Wales gaat teisteren met veel wind en zware regenval.

In onze omgeving steekt donderdag een krachtige zuidenwind op. Aan de Hollandse kust kan het flink tekeergaan, windkracht 8, mogelijk stormkracht 9. De regen van Ciarán bereikt Zwolle in de ochtend, volgens de huidige timing.

Foto 1
Wethouder Alferinkweg - Foto: Peter Denekamp
Wethouder Alferinkweg
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)