Het weer: Veel bewolking en vooral in de ochtend wat regen

Noorderkolk
Foto: Ank Pot

Woensdagochtend trekt een front met veel bewolking en wat regen over Zwolle. Na het middaguur kunnen ook nog enkele spatjes uit het wolkendek vallen. De bewolking wordt dan dunner, maar pas in de avond vallen er genoeg gaten in voor een zonnetje.

De wind is zwak uit het zuiden, misschien even matig in de middag, minder wind dan op dinsdag. Onder de wolken loopt het kwik in de stad op van 14 graden ’s morgens vroeg naar toch nog ongeveer 22 graden ’s middags. Koud is het niet, met dank aan de zwakke zuidenwind.

In de nacht naar donderdag neemt de bewolking weer toe. Een volgend front trekt over met buien. Hoe actief ze donderdag zijn boven Zwolle en omgeving is nog onduidelijk. Er bestaat kans dat de stevige exemplaren, die de droogte wat kunnen verlichten, op afstand aan ons voorbijgaan. In het volgende weerbericht hopen we meer te weten over de buienactiviteit boven Zwolle.

Actieve of suffe buien, donderdag komt de zon tevoorschijn tussen de wolken. Wellicht geeft dat de temperatuur een opstoot van enkele graden. Maar we gaan voorlopig uit van vrijwel dezelfde gematigde middagtemperatuur als op woensdag.

Vrijdagochtend kunnen nog wat laatste spetterbuitjes passeren. ’s Middags knapt het weer sterk op. De zon werkt aan herstel van je zomergevoel.

Zaterdag passeert een storing met regen. Die valt uit een dik pak bewolking. De wind trekt intussen aan vanuit het zuidwesten. Tellen we bewolking, regen en wind op, dan krijgt het zomerweer een onvoldoende.

Zondag lijkt de betere dag van het weekend te worden, voor wie het droog wil houden. De zon schijnt op Zwolle, wel blaast de wind waarschijnlijk een vrolijk partijtje mee.

Foto 1
Noorderkolk - Foto: Ank Pot
Noorderkolk
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)