Het weer: Vooral ’s middags kans op pittige buien

Station Zwolle
Foto: Ank Pot

Dinsdag passeert vanuit het westen een gebied met buien. Bewolking heeft de overhand, de zon gluurt er af en toe doorheen. Een eerste bui kan ’s ochtends al in Zwolle verwacht worden, maar ’s middags krijgen ze er echt schik in.

Dan maakt de stad kans op een of meer pittige buien, met in korte tijd veel regen. Hagel en onweer zijn mogelijk. Er zit snelheid in de buien, zodat de neerslag niet eindeloos duurt. Ze leveren op de ene plek meer regenwater af dan op andere. In de avond verdwijnt het hele buiengebied naar Duitsland.

De temperatuur ligt ’s ochtends iets onder 20 graden, ’s middags buiten de buien om er iets boven. De wind komt uit het zuidwesten en is zwak tot matig, kracht 2 tot 3. In de avond ruimt de wind naar het noordwesten en neemt af.

Noordwestenwind hebben we ook woensdag. Uit die hoek hoef je geen warmte te verwachten, maar zo’n 23 graden is ’s middags haalbaar met hulp van de zon. Ze schijnt de hele dag, eerst in gezelschap van veel stapelwolken. In de loop van de dag worden dat er minder, krijgt de zon vrij spel en wordt het een puike zomerdag.

Donderdag is er meer bewolking van een nieuwe storing uit het westen. Het is lang droog, vermoedelijk bereikt de regen Zwolle pas tegen de avond. Vrijdag overheerst de bewolking en is er kans op een bui. Een middagtemperatuur van ongeveer 24 graden.

Foto 1
Station Zwolle - Foto: Ank Pot
Station Zwolle
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)