Het weer: Meeste regen in de ochtend

Roodhuizerpad
Foto: Peter Denekamp

Vrijdag verwijdert storm Ciarán zich over de Noordzee naar het noorden. Dat gaat maar langzaam. Ciarán brengt in de ochtend nog een keer regen naar Zwolle, daarna mogelijk een paar losse buitjes, en nog een flinke wind. De zon moet het hebben van geluksgaten in de bewolking.

De wind is minder sterk dan op donderdag, toch blaast hij vrijdag met kracht 4 vanuit het zuidwesten door de stad. In de avond zwakt de wind geleidelijk af. Opklaringen verschijnen wanneer het al donker is. De temperatuur ligt tussen 8 en 10 graden. Dat is koeler dan op donderdag, toen de thermometers in de krachtige wind 15 graden aanwezen.

Een nieuwe oceaandepressie snelt op West-Europa af. Zaterdagochtend is eerst de Franse westkust aan de beurt met veel regen en wind. In de middag arriveert dat slechtweergebied boven Zwolle. Voor die tijd schijnt de zon misschien nog even.

De depressie volgt bijna dezelfde koers als Ciarán. Zondag komt hij met de kern voor onze kust aan. Dat mondt uit in een dag met veel wolken en grote kans op buien. De wind uit richtingen rond zuid blijft binnen de perken bij een middagtemperatuur van ongeveer 12 graden.

Foto 1
Roodhuizerpad - Foto: Peter Denekamp
Roodhuizerpad
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)