Het weer: Zuidwestenwind en kans op buitjes

Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Maandag speelt de zuidwestenwind de hoofdrol in het Zwolse weer. Buitjes doen de bijrollen, in de ochtend al enkele, de prominentste verschijnen in de tweede helft van de dag.

De wind wordt veroorzaakt door Domingos, een joekel van een lagedrukgebied dat in het weekend met de kern langs onze kust naar het noordoosten trok. In Zwolle bracht het buien en vooral zondag later op de dag een aantrekkende wind. Domingos is zo groot dat aan de Spaanse noordkust en Franse westkust stormwaarschuwingen van kracht waren.

Zwolle kan er maandag nog een volle windkracht 4 van verwachten, plus genoemde neiging tot buitjes. De zon pakt tussen de wolkenpartijen openingen, die met een beetje geluk ruim bemeten zijn. De thermometers wijzen ongeveer 10 graden aan, een normale dagwaarde voor begin november. De wind drukt de gevoelstemperatuur wel.

De komende week komt het weer voor Zwolle aanhoudend uit het westen, met aan de grond een zuidwestenwind. Een kou-inval hoef je met deze stroming niet te verwachten. Geregeld lopen oceaanstoringen binnen, de ene actiever met regen en wind dan de andere. Dinsdag lijkt een overwegend droge dag te zijn met wolken en zonneschijn.

Woensdag wordt een actieve storing verwacht, maar de aanvang van de regenmakerij is nog niet zeker. Vermoedelijk ergens in de middag. De zuidwestenwind wakkert dan aan. Een herfstweek in Zwolle.

Foto 1
Zwartewaterallee - Foto: Ank Pot
Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)