Het weer: Afnemende kans op buitjes

Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Woensdagochtend is het bewolkt boven Zwolle. Buitjes scharrelen over het land. Bewolking en buitjes horen bij een lagedrukgebied dat over ons heen wegtrekt naar het zuidoosten. De buienkans neemt woensdag langzaam maar zeker af.

De wind is een groot deel van de dag zwak, maar neemt aan de achterkant van het lagedrukgebied wat toe. Dat gebeurt in de avond en dan draait hij naar het noordoosten. Het is een tijdelijke zaak en zorgt donderdag even voor kouder weer. Het kwik varieert woensdag tussen 7 en 9 graden, donderdag is 5 graden het maximum.

Woensdagavond en in de nacht naar donderdag daalt de temperatuur richting 3 tot 4 graden. ’s Nachts overheersen de wolkenvelden, het is droog en de wind zwakt af.

Op donderdag is het wolkenpakket voor de zon moeilijk doordringbaar, misschien dat in de loop van de dag zich toch dunne plekken vormen boven de stad. Regen wordt de hele dag niet verwacht.

Vrijdag is het droog en de kansen voor de zon zijn veel beter. Er steekt een beetje wind op uit het zuidwesten, wat het kwik een opstoot geeft richting 9 graden.

In het weekend blijft de zuidwestenwind erin staan. Daar zorgt een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk en de Alpen voor, dat ook regenstoringen op grote afstand houdt. Aanvoer van mildere lucht is in volle gang. Zaterdag en zondag staat voor Zwolle een temperatuur van 10 graden op de planning. Het is even afwachten hoe het met de bewolking uitpakt.

Foto 1
Grote Markt - Foto: Obbe Bakker
Grote Markt
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)