Het weer: Lang droog, maar een bui is mogelijk, vooral ’s avonds

Kruispunt Rijnlaan - Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend is het frisjes. Ongeveer 7 graden, dankzij enkele opklaringen in de nacht. Opklaringen zijn er overdag ook af en toe. Blauwe luchten en zonneschijn worden afgewisseld met partijen stapelwolken. Daar kan een buitje in verscholen zitten.

De droge periodes in Zwolle zijn dinsdag overdag veel langer dan de natte. Het kwik bereikt ’s middags een maximum van ongeveer 11 graden. De wind is matig van kracht en komt uit het zuidwesten. In de avond leeft de buiigheid wat op en ook in de nacht naar woensdag kunnen buitjes over de stad schuiven.

Woensdag levert de gestage westelijke aanvoer een nieuwe watergevulde oceaanstoring af boven onze omgeving. Terwijl de bewolking zich ’s ochtends aan het verdikken is, is het nog droog. Het gaat heus wel regenen, maar in Zwolle pas tegen de avond volgens de huidige berekeningen. De zuidwestenwind zwelt aan naar een volle herfstkracht 4. Een middagtemperatuur van 11 graden.

Donderdag lijkt het overdag droog te blijven, met een stuk minder wind. In het weekend maakt Zwolle kans op rustig en overwegend droog herfstweer. Maar nog niet alle weermodellen zijn het hierover eens, we wachten het af.

Foto 1
Kruispunt Rijnlaan - Zwartewaterallee - Foto: Ank Pot
Kruispunt Rijnlaan - Zwartewaterallee
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)