Programma Zwolle op het Water

Foto van auteur

Zwolle – In het kader van haar 40 jarig bestaan organiseert het Citycentrum op 29 augustus een uniek waterfestijn. Het waterfestijn ‘Zwolle op het Water’ is een van de jubileumactiviteiten die de ondernemers van het Zwolse centrum de bewoners van Zwolle als cadeau aanbieden. De hele stadsgracht dient deze dag als een podium voor demonstraties, promotionele activiteiten en races van diverse watersportverenigingen.

Het Rodetorenplein dient zaterdag 29 augustus als uitvalsbasis van het evenement. Van 14.00 tot 22.00 is deze locatie het startpunt van de sloepenrace, thuishaven van diverse showboten, opstapplek voor gratis  rondvaart en zullen twee 40 koppige zeemanskoren hun optredens hier verzorgen. Met een gezellige bar, statafels en diverse zitjes wordt het nieuwe evenementenplein een dag lang een plein vol vertier. In samenwerking met Vadesto is er voor de bezoeker de hele dag de mogelijkheid tot het maken van een gratis rondvaart door onze mooie stadsgracht. De schipper zal u wijzen op leuke wetenswaardigheden van onze stad die u op een heel andere manier voorbij ziet komen.

Win een VIP rondvaart

In samenwerking met dagblad de Stentor maken 10 lezers kans op een VIP arrangement. Een uur lang met maximaal 4 personen een rondvaart maken door de stad. Een picknickmand aan boord verzorgt de innerlijke mens. Het enige wat u hoeft te doen is een zo origineel mogelijke felicitatie aan het Citycentrum te schrijven om kans te maken op deze prijs en te sturen naar: info@massaevents.nl.

Programma per locatie

Ter Pelkwijkpark 14:00 tot 20:00Op en om het Ter Pelkwijkpark is de hele dag de Zwolse reddingsbrigade met 3 boten aanwezig, U krijgt diverse demonstraties, er wordt informatie gegeven over de organisatie en nieuwsgierigen kunnen een stukje meevaren.Jetski demonstratie team geeft de hele dag demonstraties met snelle jetski’s.

Op en Afstappunt van de gratis rondvaartboot
Rodetorenplein 14:00 tot 22:00

15:00 Start van de sloepenrace (tot 16:30)
14:00 tot 19:00 Tokkelen over de gracht, vanuit een klimnet van 20 meter hoog kunnen waaghalzen tokkelen naar de overkant van de gracht.

Hele dag:

Ieder heel uur een optreden van zeemanskoren.  

Palingrokerij verzorgt heerlijke verse gerookte paling.              
Verse vis bij onze viskraam              

Gezellige zitjes en tafels en een horeca gelegenheid.              

Diverse boten gratis te bezichtigen              
Op en Afstappunt van de gratis rondvaartboot              
Vertrek VIP sloepen

Stadspark (naast Potgietersingel) 14:00 tot 20:00


De hele dag kunnen jonge en oudere kinderen zich hier vermaken met diverse modelbootshows.
Meerdere modelbootverenigingen geven met haar leden de hele dag shows en informatie met en over modelbootbouw en vaart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)