Start verkoop vrije-sectorkavels Oude Mars

Foto van auteur

Zwolle – Onder de titel ‘Dromen mag’ begint zaterdag 26 september 2009 de verkoop van vrije-sectorkavels op Oude Mars, het groengebied in het zuiden van Zwolle. Wethouder Gerrit Piek, in Zwolle onder meer verantwoordelijk voor Ruimtelijke Ordening, gaf vrijdagmorgen de aftrap van de verkoopcampagne voor de nieuwste buurt van de stad, Oude Mars. Het nieuwbouwplan is ontworpen voor wonen op hoog niveau. Het voorziet in totaal 100 ruime bouwkavels bestemd voor particulier opdrachtgeverschap. De gemeente brengt de kavels gefaseerd in verkoop. Begonnen wordt met 16 kavels aan de noordzijde van het gebied.

21-08-2009_oude_mars_4.jpg

Het nieuwbouwplan kent een drietal woongebieden met elk een eigen sfeer: laankavels, boskavels en houtwalkavels. De eerste 16 kavels bestaan uit 12 houtwalkavels en vier boskavels. De kavels meten 1000, 1200 en 1500 m² en worden verloot middels inschrijving. De inschrijftermijn sluit op vrijdag 30 oktober 2009. Voor informatie, advies en een verkoopbrochure kunnen belangstellenden op zaterdag 26 september aanstaande tussen 11.00 en 15.00 uur terecht in boerderij De Oude Mars, Marsweg 27 in Zwolle. Extra inloopbijeenkomsten zijn op 7 en 14 oktober 2009 van 17.30 tot 19.30 uur in het stadhuis. Meer informatie is te vinden op: www.oudemarszwolle.nl.

21-08-2009_oude_mars_2.jpg

21-08-2009_oude_mars_3.jpg 

Wonen in landgoedsfeerHet nieuwbouwplan sluit aan op het bestaande landgoed Zandhove en ademt dezelfde landelijke, vrije en weidse sfeer. Dit resulteert in veel groen, open ruimtes en routes. Daarom worden de openbare ruimtes ingericht met natuurlijke elementen zoals bos, gras, solitaire bomen, lanen en waterpartijen. De wegen krijgen brede grasbermen in plaats van trottoirs.

oude_mars_-_plattegrond.jpg

Aansluitend op de bestaande paden worden recreatieve fiets-, wandel- en ruiterroutes aangelegd.  Vrijheid

Oude Mars heeft een specifiek karakter en een unieke, authentieke sfeer, die gekenmerkt wordt door groen, rust en ruimte. Daarom heeft de gemeente Zwolle enkele bebouwingsrichtlijnen opgesteld voor zowel de woning als de buitenruimte. Voor alle kavels is de stijl van architectuur vrij. Voor een deel van de kavels is ook het ontwerp vrij, terwijl er voor andere kavels een beperkt aantal eisen is. Hierdoor zullen de woningen in Oude Mars uitstekend aansluiten bij de karaktervolle uitstraling van het gebied. Voor de kavels in de Oude Mars is het bouwen met een geregistreerde architect verplicht.

 

Ligging
Oude Mars ligt in het zuiden van Zwolle. Het gebied grenst ten westen en zuiden aan landgoed Zandhove. Ten noorden ligt de woonbuurt Gerenbroek. De Wijheseweg is aan de oostkant gesitueerd. Aan de rand van het gebied ligt de hoeve De Oude Mars, een rijksmonument.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Start verkoop vrije-sectorkavels Oude Mars”

 1. Begrijp me niet verkeerd, iedereen mag wonen en kopen wat hij wil in dit geval woningen uit het duurdere segment.
  Vraag me alleen af of er ook nog wat sociale woningbouw op stapel staat.
  Zal goed zijn voor de Zwolse huurders en de bouwvakkers uit de regio die ook beter verdienen.

 2. Doe niet zo lullig,wat maakt het jou nou uit wat die kavels kosten,duurder segment of sociale woningbouw,er moet gewoon niet gebouwd worden

 3. Ik koop mijn stukje grond wel in Duitsland, daar heb je voor 20.000 tot 25.000 euro zo’n lapje bouwgrond.
  Hier moet je er 10 tot 20 keer zoveel voor betalen.
  En wat een weelde “grasbermen”;)

 4. Ga jij lekker in Mofrika wonen. Zo zijn er ook veel vluchten om het geld (met vaak veel geld in de koffer) naar België. Natuurlijk wel gebruik blijven maken van veel uitstekende faciliteiten in ons mooie land. Tja, om de pegel een vreemdeling in een ander land.

 5. @Dick,
  Blijf jij hier maar lekker zitten in een land waar de overheidsmaffia in 65 jaar na de 2e wereldoorlog het nog niet klaar heeft gespeeld om genoeg woningen te laten bouwen louter door de gedachte dat de overheids roofridders aan schaarste meer verdienen.

 6. Dus je vlucht definitief? Je vindt dat er te weinig gebouwd wordt in NL. In die meerverdien-gedachte ga ik absoluut niet mee. Wat een wantrouwen ook. Maar ik las hier vandaag ook ergens dat iemand vindt dat er al meer dan genoeg gebouwd is. Hoe het ook zei, persoonlijk vermaken we (gezin) ons uitstekend in dit mooie land. Zouden zelfs nog niet zo 1,2,3 uit Zwolle weggaan. Deze stad biedt ons alles wat we nodig hebben. Ok een beetje meer zon, zonder dat het gelijk allemachtig benauwd wordt en de zee he, pffff de zee…
  Maar een mens kan niet alles hebben en we kunnen er heen wanneer het uitkomt.

 7. @Dick,
  Dit slappe gelul is in strijd met het geen je bij het stuk over de krakers
  zegt.
  Blijf jij maar lekker voor een hoge huurprijs op je appartementje zitten (of heb je huursubsidie) louter omdat de Nederlandse overheden dat beter voor zichzelf vinden.
  80 k.m. verder op wonen ook gewone mensen al noemen ze die Duitsers, maar met mensen als jou begint de discriminatie

 8. @Wichert, niet bouwen?
  Hoe je het ook wendt of keert je woont hier wel in een stad en steden breiden uit.
  Weet niet uit welke wijk jij komt maar grote kans dat je ook woont op een plek waar eens de schaapjes liepen en de koetjes met elkaar dolden.
  Geef dan het goede voorbeeld, laat je woning slopen en laat op het vrijgekomen kavel een paar Schotse Hooglanders grazen.
  Anders ga je maar in Bourtange wonen want da’s geloof ik het enige stadje in NL. waar al 400 jaar de nieuwbouw stilstaat.:P

 9. Een woonvlucht nemen naar België of Mofrika heeft nixxx met kraken te maken, ikke. Alles met geld, vaderlandsliefde en je “ikke” idd. Heerlijke aannames ook:

  hoge huurprijs op je appartementje zitten (of heb je huursubsidie)

  😀 En/of vooroordelen. Hoe je discriminatie er ook ingevlochten krijgt, kan blijkbaar niet vaak genoeg schrijven dat niemand minder is als een ander.

Reacties zijn gesloten.