Open tuinendag Dahliavereniging

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 5 september stelt Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuin bij de Hortensiabrug open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen op die dag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen op de tuinen. Op het programma staat ondermeer een kalebassenmarkt en rondleidingen door de tuin met informatie over dahlia’s.

Dahliavereniging Rondom de Peperbus (ROP) heeft twee tuinen. De ene is gelegen bij de Hortensiabrug (aan de Zuidbroekstraat in park de Weezenlanden) en de andere tuin bevindt zich aan de Ruusbroecstraat. De open dag op 5 september is een prima moment voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op de tuin bij de Hortensiabrug waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan. Helaas is door wateroverlast de tuin aan de Ruusbroecstraat dit jaar niet te bezichtigen.

Lidmaatschap

Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden nog steeds welkom! Tijdens de open dag kunnen belangstellenden hierover informatie inwinnen bij de bestuursleden, die tevens rondleidingen op de tuin verzorgen.

Maatschappelijke betrokkenheid

Leden van de dahliavereniging denken niet alleen aan zichzelf. Eens per week bezorgt de Vereniging een boeket dahlia’s bij maatschappelijke organisaties zoals het Leger des Heils of zorginstellingen.

Meer informatie

Belangstellenden die meer willen weten over Dahliavereniging Rondom de Peperbus in het algemeen of de open dag in het bijzonder, kunnen telefonisch contact opnemen met het secretariaat van de Vereniging,  via tel. 038 4525029, of een kijkje nemen op de internetsite van de vereniging www.dahlia-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Open tuinendag Dahliavereniging”

  1. De dahliavereniging zet de bloemetjes buiten 🙂
    Ik heb ze vanochtend gezien, ze staan er mooi bij!
    Wat leuk trouwens dat de bloemen weggegeven worden aan zorginstellingen!

Reacties zijn gesloten.