Het weer: Enige uren regen

Foto van auteur

Pelserbrug
Foto: Hans Smit

Maandagochtend in de kleine uurtjes is het koud en kan het mistig zijn in Zwolle en omgeving. De mist verdwijnt ’s morgens vroeg al gauw dankzij de komst van een lagedrukgebied genaamd Jasper. Jasper doet de wind opsteken uit het zuidoosten, regen is in aantocht.

Waarschijnlijk verloopt in Zwolle de ochtendspits nog droog, maar spoedig wordt het nat. De neerslag houdt een aantal uren aan, af en toe is stevige regenval te verwachten. Met een beetje geluk is de regen gepasseerd voordat de Zwolse avondspits begint. Een nagekomen bui lijkt ’s avonds wel mogelijk. De wind draait in de middag van zuidoost naar zuidwest en trekt aan naar een vlagerige kracht 4.

Jasper brengt behalve regen ook een portie zachte lucht naar onze omgeving. Ergens in de middag wordt 13 à 14 graden aangetikt in Zwolle. Dat is zacht voor de tijd van het jaar, maar de wind verhult dit nogal.

In de avond en nacht naar dinsdag zijn er openingen in de bewolking. Een nachtelijk buitje is niet geheel uit te sluiten. Het blijft doorwaaien uit het zuidwesten tot westen.

Dinsdag is lagedrukgebied Jasper met de kern boven het noorden van Duitsland aangekomen. De wind uit zuidwest tot west is tot de avond actief in Zwolle. Buien kunnen vooral in de middag gemakkelijk ontstaan. De zon breekt tussen de buienwolken door, maar het weertype is onbetrouwbaar. Een temperatuur van 10 tot 12 graden.

In de rest van de week zijn storingen met regen nooit ver weg. De temperatuur overdag zakt geleidelijk weer onder de 10 graden.

Foto 1
Pelserbrug - Foto: Hans Smit
Pelserbrug
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)