Het weekendweer: Zaterdag overdag droog, zondag onbetrouwbaar

|   Laatste wijziging

Boomkensdiep in de zon afgelopen januari.
Foto: Ank Pot

Zaterdag overdag is het droog in Sassendonk. De carnavalsoptocht ’s middags heeft gunstig weer. Wolkenvelden overheersen weliswaar, maar zonder regen los te laten. De temperatuur in de middag is ongeveer 12 graden, wat niet koud is voor de tijd van het jaar.

Wind is zaterdag evenmin een storende factor, want die is slechts zwak uit het zuiden tot zuidoosten. De bewolking wordt dikker, regen is onderweg en bereikt Zwolle in de loop van de avond.

De zaterdagnacht verloopt miezerig, carnavalsvierders die dan op pad zijn houden het niet droog. De zwakke wind komt tijdelijk uit de oosthoek.

Zondag begint nat, later in de ochtend knapt het weer van het zuiden uit op. Een lagedrukgebiedje trekt voor de kust langs naar het noordoosten. Dat betekent onbetrouwbaar weer. Waarschijnlijk ontstaan ’s middags in de wolken wel breuken voor een beetje zonneschijn. ’s Avonds stijgt de kans op een buitje. De middagtemperatuur is ongeveer 10 graden. Er staat een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten.

De weerkaarten voor de nieuwe week zijn omgegooid naar wisselvalligheid. Zwolle ligt op de route van oceaanstoringen met regen die uit het zuidwesten over onze omgeving trekken. De wind is over het algemeen matig van kracht en het is vrij zacht.

Carnavalsmaandag en dinsdag lijkt Zwolle overdag de meeste kans te hebben op droog weer. Regen is met name voor de nachten weggelegd. De minimumtemperatuur ’s nachts is 4 tot 7 graden.

Foto 1
Boomkensdiep in de zon afgelopen januari. - Foto: Ank Pot
Boomkensdiep in de zon afgelopen januari.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)