Het weer: Winderig herfstweer met buien

Foto van auteur

Arne
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend is het nog even onstuimig in Zwolle als ’s nachts. De stevige wind, kracht 4 tot 5 uit het westen tot zuidwesten, zwakt pas in de loop van de dag af. Wolken zijn er in overvloed en ze worden met een flinke vaart over de stad gejaagd. De zon heeft meestal het nakijken.

Kans op buien is er de hele dinsdag. Het risico om flink nat te worden is ’s middags en ’s avonds het grootst. Dan passeren actievere buien, mogelijk met hagel. Het winderige herfstweer wordt veroorzaakt door lagedrukgebied Jasper, dat met zijn kern over Denemarken naar het oosten trekt. Terwijl de wind in de avond wat aan het inbinden is, kunnen nog steeds buien opdoemen boven de stad, ook in de nacht naar woensdag.

Maandag werd het bijna 15 graden in Zwolle. Dat is zeer zacht voor de tijd van het jaar, maar het werd gemaskeerd door buien en wind. Dinsdag is de verwachte maximumtemperatuur ongeveer 13 graden, na een ochtend met ongeveer 11 graden op de thermometer.

Woensdag trekt een volgend lagedrukgebied langs de Waddeneilanden naar het oosten. Natuurlijk stuurt dat bewolking en buien hierheen. De wind uit het zuidwesten tot westen is minder prominent dan op maandag en dinsdag.

Donderdag maakt Zwolle goede kans op droog weer overdag. De wind neemt verder af, de zon keert terug, maar het wordt wel minder zacht: 9 à 10 graden.

Foto 1
Arne - Foto: Ank Pot
Arne
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)