Het weer: Herfstweer in de winter

Rijnlaan
Foto: Hans Smit

Vrijdag ligt Zwolle onder buien uit het noordwesten. De regenval is minder zwaar dan op donderdag, maar buien aan het eind van vrijdagmiddag en het begin van de avond moeten we in de gaten houden. Mogelijk zitten er fellere exemplaren bij. Tussen de buien is het droog, misschien breekt de zon kort door.

De wind komt uit het westen tot noordwesten en is nog steeds stevig, kracht 4. In de middag en avond zwakt hij wat af. Bij de middagbuien kan de wind nog even flink uithalen. De temperatuur ligt tussen 6 en 8 graden. Op deze vrijdag begint de astronomische winter, het weer lijkt meer op herfst.

In het weekend blijft de transportband van oceaanstoringen over onze omgeving liggen. Een langgerekt regengebied hangt zaterdag van noordwest naar zuidoost over het land. Het noorden van het land blijft er het langst onder.

Zwolle komt met een beetje geluk aan de rand te liggen en kruipt er misschien wel helemaal onderuit. Dat zou dan droog weer opleveren, maar dit is helemaal geen zekere zaak. De bewolking is zaterdag in elk geval dik. De wind steekt op met een serieuze kracht 4 tot 5 uit het westen. Kans op windstoten tegen de 70 kilometer per uur.

De nacht van zaterdag op zondag verloopt kleddernat en winderig. Een storing trekt over met een forse wind uit de west– tot zuidwesthoek, kracht 4. Zachtere lucht wordt aangeblazen, een kwikstand op zondag van ongeveer 10 graden. Zwolle ligt op de dag voor Kerst onder een dik en donker wolkenpakket.

Foto 1
Rijnlaan - Foto: Hans Smit
Rijnlaan
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)