Het weer: Regenachtig, winderig en grijs

Foto van auteur

Steenstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Woensdagochtend gaat het regenen en de wind steekt op. Wie vroeg de deur uitgaat houdt het nog even droog en ziet misschien zelfs nog een glimp van de zon. Maar een regenfront nadert Zwolle onverbiddelijk.

Onder dikke grijze bewolking maken we ook ‘s middags nog kans op gemiezer. In de avond kan droog weer evenmin beloofd worden. De temperatuur ligt in de buurt van 10 graden, bij een zuidwestenwind met kracht 4. ’s Avonds blijft de stevige wind staan. Een volgend, actiever, regengebied is vanuit het zuidwesten op weg naar onze regio. In de nacht naar donderdag gaat het uit een dik wolkenpakket flink regenen.

Donderdagochtend heeft Zwolle grote kans op natte straten. Een actieve regenzone passeert, waarna in de middag losse buien overtrekken. Tussen de buienwolken komt de zon tevoorschijn. De zuidwestenwind is nog steeds op toeren met kracht 4. Het kwik klimt naar ongeveer 13 graden.

In de avond en nacht naar vrijdag koerst een verse wolkenmassa gevuld met regen op Zwolle af. Vrijdagochtend trekt de achterkant over. We hebben goede hoop dat de zon dan overtuigend doorbreekt. Buien kunnen echter ontstaan, vooral vanaf het middaguur gaat dat gemakkelijk. De zuidwestenwind doet er een schepje bovenop: windkracht 4 tot 5.

Het weekend ziet er buiig uit. De zon pept het weekend op tussen de buien door. Zondag klapt de wind om, hij komt dan uit het noordwesten. Het lukt overdag vermoedelijk niet meer om de temperatuur boven de 10 graden te krijgen. Het wat koelere weer lijkt begin volgende week nog aan te houden.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)