Alida Kastelein wordt de nieuwe wethouder in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Dinsdagmiddag is in het fractiehuis van het CDA aan de Lombardstraat in Zwolle bekend gemaakt dat de huidige fractievoorzitster van CDA Zwolle Alida Kastelein de kandidaat voor de nieuwe wethouder gaat worden.

25-0.8-2009_wethouder_alida_casteleyn_2.jpg 

De fractie van het CDA Zwolle draagt mevrouw Alida Kastelein voor aan de gemeenteraad voor de functie van wethouder van de stad Zwolle. Alida Kastelein-Renkema (45), sinds 2002 raadslid voor het CDA Zwolle en vanaf 2003 fractievoorzitter, is de beoogde opvolger van Gerard van Dooremolen, die op 4 september afscheid neemt van de Zwolse politiek. De fractie heeft unaniem gekozen voor haar huidige fractievoorzitter Alida Kastelein als opvolgster van Gerard van Dooremolen. Met Alida Kastelein als tweede CDA-wethouder naast wethouder Erik Dannenberg is het College van B&W weer op volle sterkte. De CDA-fractie heeft er het volste vertrouwen in dat Alida Kastelein goed zal passen binnen het college. Dat daarmee in het College van B&W ook weer een vrouw zitting heeft, past binnen het streven van het CDA naar een evenredige vertegenwoordiging van mannen en vrouwen in bestuur en politiek.

25-0.8-2009_wethouder_alida_casteleyn_1.jpg
V.l.n.r: raadslid Martijn van der Veen, de nieuwe wethouder Alida Kastelein en wethouder Erik Dannenberg…

De voorkeur van de fractie ging uit naar een persoon die het Zwolse (politiek en maatschappelijk) door en door kent. Een persoon die weet wat dualisme inhoudt en daaraan vorm kan geven in relatie tot de fractie en de gemeenteraad. Alida Kastelein kan dat als geen ander. Daarnaast heeft zij als bestuurskundige met specialisaties planologie en milieu inhoudelijk affiniteit met de over te nemen portefeuille. Die portefeuille behelst volkshuisvesting, milieu, water en dierenwelzijn. Naar de mening van het CDA wordt daarmee snel en adequaat in een goede opvolging van wethouder Van Dooremolen voorzien.

In de persoon van Alida Kastelein denkt de fractie iemand gevonden te hebben die op een goede manier het wethouderschap in de periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 kan vervullen. De fractie is dan ook blij dat zij op zo korte termijn bereid is om de functie van wethouder op zich te nemen.

Over de voordracht tot benoeming van Alida Kastelein zal naar alle waarschijnlijkheid in de gemeenteraadsvergadering op 7 september worden besloten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

8 gedachten over “Alida Kastelein wordt de nieuwe wethouder in Zwolle”

  1. Huidige fractievoorzitster van CDA Zwolle = De 45-jarige Kastelein is momenteel nog raadsgriffier bij de gemeente Zwartewaterland?

    2 zeer verschillende jobs in 2 zeer verschillende plaatsen. Stellen die baantjes zo weinig voor dat dat samen kan?

  2. als deze mevrouw een voorbeeld functie gaat bekleden mag ze eerst wel eens zachter gaan rijden met haar auto, ik hem mij jaren geergerd aan haar toen ze de kinderen naar school bracht en met een gangetje van 100 over de boerendanserdijk heen scheurde omdat anders de kinderen te laat op school kwamen.en het ergste was dat ze ook niet stopte bij de oversteekplaats waar talloze ouders met kinderen stonden te wachten. nee ik ben niet blij met haar benoeming>:(>:(

  3. Ik hoop dat zij niet zo lacherig doet over de overlast van windmolens en serieus eens de voor en nadelen op een rijtje zet.
    Wij bewoners van de Tolhuislanden gaan, als die molens geplaats gaan worden een planschadeclaim indienen die voorlopig al is begroot op zeven miljoen euro.Maar dat zal zeker hoger gaan worden.Dus mevrouw Kastelein u kunt de gemeente Zwolle en bewoners een grote diens bewijzen om die idiote plannen van uw voorganger te torpederen

Reacties zijn gesloten.