Het weekendweer: Wind steekt op en vooral ’s middags nat

Foto van auteur

Agnietenplas
Foto: Hans Smit

Zaterdagochtend is de temperatuur In Zwolle gedaald tot enkele graden boven het vriespunt. Koud dus, maar de wind houdt zich nog op de vlakte en het is de eerste uren droog. De bewolking wordt vanuit het zuidwesten dikker en tegen het middaguur vallen de eerste druppeltjes in de stad.

Het blijft niet bij enkele druppeltjes. Het gaat ’s middags flink regenen, de Sint komt aan in een nat Zwolle. De wind steekt ook nog eens op, uiteindelijk een vlagerige kracht 4 uit het zuiden, wat het waterkoud maakt. Voor wie naar de intocht komt kijken, is warm en watervast inpakken het devies. De temperatuur ’s middags is hoogstens 7 graden.

Zaterdagavond loopt het kwik op, want de regen neemt zachtere lucht mee. Het stopt dan met regenen en de wind neemt af, maar de bewolking houdt waarschijnlijk de overhand.

Zondagochtend baant de zon zich een weg tussen de wolken. Het is meteen al een graad of 10, beduidend minder koud dan de afgelopen ochtenden. De wind waait straf uit het zuidwesten, kracht 4, in het buitengebied mogelijk windkracht 5. Het kwik stijgt nog een beetje. Circa 13 graden is het in de middag, ronduit zacht.

Zondagmiddag komt de buienproductie op gang. Tezamen met de doorstaande wind verhult dat de vrij hoge temperatuur voor de tijd van het jaar. Er is kans op mooie buienwolken, speciaal voor de liefhebber. De buiigheid houdt in de avond aan.

Na het weekend wordt het geleidelijk minder nat. De weerkaarten beloven dat het dinsdag en woensdag overdag droog blijft. De temperatuur levert dan in, maar donderdag krijgt Zwolle weer een portie zachte lucht over zich heen.

Foto 1
Agnietenplas - Foto: Hans Smit
Agnietenplas
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)