Het weer: Natte boel in de ochtend, ‘s middags tijdelijk droog

Foto van auteur

Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdagochtend is het een grijze en natte boel in Zwolle. ‘s Nachts is het al begonnen met regenen en dinsdag overdag gaat het nog een tijd door. Rond drie uur in de middag pauzeert de regenval, we zien een glimp van de zon maar daar is wel geluk voor nodig.

In de avond loopt de droge pauze af. Dan komt een nieuwe zone met regen naar Zwolle. We hebben te maken met lagedrukgebieden afkomstig van de Atlantische Oceaan, die via Schotland en de Noordzee onze richting op koersen. Ze slepen actieve regenzones met zich mee. En ze veroorzaken tevens wind. Dinsdagochtend uit het westen tot noordwesten, eerst met kracht 3 tot 4. In de loop van de middag en vooral in de avond neemt de wind sterk af. Autoruitenkrabben is er dinsdagochtend niet bij, want het is rond acht uur ongeveer 8 graden.

Daar komt overdag nauwelijks iets bij, het blijft ongeveer 8 graden. Dinsdagavond wordt de bewolking weer dikker. De wolken zitten boordevol water. Het regent ’s avonds en ’s nachts gestaag door met maar weinig droge momenten. Onderwijl daalt de temperatuur niet, hij stijgt ‘s nachts. Naar ongeveer 9 graden.

Woensdagochtend is er kans op losse buien. Alsof het niet nat genoeg is in Zwolle, komt er in de middag nog meer aan. De wind is naar het zuidwesten gedraaid en neemt fors toe. Een dikke kracht 4, in de loop van de middag nóg wat toenemend en draaiend van zuidwest naar noordwest. Windstoten kun je verwachten met kans op code geel. Een goede dag voor windturbines, maar verder is er weinig lol aan te beleven. Het kwik is de hele dag aan het dalen.

Donderdag heeft Zwolle vermoedelijk een droge dag. De wind houdt zich een stuk rustiger. Overdag een maximumtemperatuur van ongeveer 5 graden.

Vrijdag wordt het kouder. Bij een temperatuur rond +3 graden gaat regen vallen en mogelijk natte sneeuw.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)