Jan Senneker is de nieuwe Prins van Cv de Deurzakkers

Foto van auteur

Prins Lyonder I van de Deurzakkers met zijn adjudanten Maxi en Klokkie.
Foto: Carnavalsvereniging de Deurzakkers

Jan Senneker is de nieuwe Hoogheid van Carnavalsvereniging de Deurzakkers. Hij werd vrijdagavond om ‘elf voor half elf’ als Prins Lyonder I gepresenteerd, samen met zijn adjudanten Klokkie en Maxi. Klokkie gaat dagelijks door het leven als Emiel van Wijhe en Maxi als Kristel Senneker.

Na de installatie barstte het feest los in feestcafé Bloopers in de Veurstroate. ‘Ik ben een Zwollenaar’ werd gespeeld door de Deurbloazers en de polonaise werd ingezet met de opkomstmuziek van de nieuwe Hoogheid: ‘Jij krijgt die kwast niet uit mijn hand’ gezongen door volkszanger Raymond Smit.

In verband met het overlijden van Lukas Schotkamp, oftewel Vorst Lukas I, begon de avond met een minuut stilte. Schotkamp was Hoogheid in 1984. Als vader van Vorst Peter I en Vorst Roelof I heeft Schotkamp in het verleden en heden veel betekend voor de Deurzakkers. Schotkamp overleed afgelopen zondag, een dag na de ‘elfde van de elfde’, op 89-jarige leeftijd.

Prins Voorst I en zijn adjudanten Stins en West verrichten voor hun abdicatie de laatste plichtplegingen. Nadat ze uit hun taak waren ontheven, werden ze opgenomen in de Raad van 11.

De leus van Prins Lyonder I is: “Wij als prins Lyonder kladderen heel Sassendonk onder.”

Foto 1
Prins Lyonder I van de Deurzakkers met zijn adjudanten Maxi en Klokkie. - Foto: Carnavalsvereniging de Deurzakkers
Prins Lyonder I van de Deurzakkers met zijn adjudanten Maxi en Klokkie.
Foto: Carnavalsvereniging de Deurzakkers