Het weer: Natte ochtendspits, daarna meest droog

Foto: Hans Smit

Maandag heeft Zwolle een natte ochtendspits. Een schrale troost is dat het meeste water ’s nachts al is gevallen. De regen schuift naar het oosten weg en dan is het op een enkel zwerfbuitje na droog. Het is ’s morgens ongeveer 10 graden, ’s middags komt er 2 graden bij.

Een lagedrukgebied trekt van west naar oost over. De bijbehorende wolken zitten de zon dwars. Wind staat er uit het zuidwesten, eerst matig, kracht 3, in de loop van de dag afzwakkend. ’s Nachts ontstaat novembernevel.

Dinsdag komt de wind uit de noordoosthoek, maar niet lang genoeg om winterweer binnen te loodsen. De temperatuur krijgt wel een duwtje omlaag: een maximumtemperatuur van ongeveer 9 graden. Grote kans dat veel Noordzeebewolking wordt aangevoerd. De regenplannen stellen weinig voor.

In de nacht van dinsdag op woensdag verschijnen opklaringen boven de stad. Als het voldoende lang helder is, levert dit een diepere temperatuurdip op. Woensdagochtend is er kans op lichte vorst, zowel op neushoogte als aan de grond. Ook overdag is het met een graad of 5 vrij koud.

Woensdag is het meest droog, terwijl in zee flink wat regen wordt gedumpt en in Scandinavië een pak sneeuw.

De kou van woensdag is een tijdelijke zaak. De wind steekt donderdag op vanuit het westen, de temperatuur stijgt weer boven de 10 graden uit en vermoedelijk blijft het droog.

Foto 1
Het weer: Natte ochtendspits, daarna meest droog - Foto: Hans Smit
Foto: Hans Smit

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)