Het weer: Noordoostenwind en kouder

Foto van auteur

Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Dinsdagochtend zou in alle vroegte een enkel buitje naar Zwolle kunnen komen. De rest van de dag is die kans verwaarloosbaar klein. Dat eventuele ochtendbuitje zit te midden van wolkenpartijen die uit het noorden binnendrijven.

De dag begint met ongeveer 9 graden op de thermometer. Het kwik stijgt daarna weinig en vanaf het middaguur zet de temperatuur een gestage daling in. Koudere lucht uit het noordoosten stroomt hierheen. Wolkenvelden liften mee en soms zijn er doorbraken van zon en blauwe lucht. De noordwestenwind is matig, kracht 3, in de avond afnemend.

’s Avonds is er nog aanvoer van wolken, in de nacht naar woensdag worden de opklaringen breder. Dat geeft de temperatuur een extra zetje omlaag.

Woensdagochtend vriest het een beetje en mogelijk hangen er mistbanken. Autoruiten krabben zit er dik in. De verkiezingsdag heeft veel bewolking in petto maar het blijft droog. Het is koud, een middagtemperatuur van ongeveer 5 graden. Woensdagmiddag steekt wat wind op uit het minder koude zuidwesten, in de avond stijgt het kwik iets.

Donderdag klimt het kwik boven de 10 graden uit. Er komt een straffe westenwind te staan, neerslag blijft ten noorden van Nederland. Net als woensdag, wanneer in Scandinavië een lading sneeuw neerkomt.

Vrijdag steekt een noordwestenwind op, waarmee koude buitjes worden meegevoerd. Mogelijk bereikt zo’n buitje Zwolle, maar tot winterse neerslag komt het vermoedelijk niet.

Foto 1
Rijnlaan - Foto: Ank Pot
Rijnlaan
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)