Het weer: Eerst weinig wind en overwegend droog, later weer regen

Foto van auteur

Kuyerhuislaan
Foto: Peter Denekamp

Donderdagochtend vroeg is de regen van de nacht aan het wegtrekken. De bewolking wordt dunner, maar de zon heeft een hele kluif aan de talrijke wolkenrestanten boven Zwolle.

Mogelijk zit er zelfs een verdwaald buitje in. Tot in de middag is de kans op een droge periode echter groter. De zuidwestenwind is eerst zwak, later iets toenemend naar matig, kracht 3. In de loop van de middag en vooral in de avond verwachten we vanuit het zuidwesten buien boven de stad. Een natte avondspits zit er dik in. De thermometer vertoont weinig actie, die wijst de hele dag een temperatuur tussen 9 en 11 graden aan.

De barometer is donderdagmiddag aan het dalen want uit het zuidwesten nadert een lagedrukgebied. Het neemt vrijdag veel bewolking en neerslag mee. Gelukkig wordt niet alle regen richting Zwolle geleid. De kust krijgt eerst zijn portie, waarna in de loop van de ochtend enkele buien kunnen doordringen tot onze omgeving. Het kwik blijft iets onder de 10 graden steken, de aangevoerde lucht is een beetje kouder.

In het weekend zijn de zonnekansen een stuk beter dan momenteel. Met een beetje geluk blijft het overdag nog droog ook. Op zaterdag staat er weinig wind, dat wordt een rustige herfstdag. De temperatuur komt beide dagen niet hoger dan 10 graden. De nachten verlopen kouder, zondagochtend vroeg mogelijk een minimumtemperatuur rond 3 graden.

Deze verkilling zet niet door. Begin volgende week komen de middagtemperaturen in Zwolle weer boven de 10 graden uit.

Foto 1
Kuyerhuislaan - Foto: Peter Denekamp
Kuyerhuislaan
Foto: Peter Denekamp