Politie op zoek naar bestuurder rode Seat na overval op Veilinghuis de Voorstraat

Foto van auteur

De afgezette Voorstraat na de overval op het veilinghuis.
Foto: Peter Denekamp

In het onderzoek naar de overval op Veilinghuis de Voorstraat is een rode Seat in beeld gekomen. De politie is op zoek naar de bestuurder, die mogelijk een verdachte of getuige kan zijn. Ook komt de politie graag in contact met mensen die de bestuurder gezien of gefilmd hebben.

Vorige week dinsdag sloegen de overvallers rond 14.30 uur de ruit van het veilinghuis aan de Voorstraat kapot. Uit een vitrine werden sieraden gegraaid. Ook vond er een worsteling met een medewerkster plaats. De overvallers gingen ervandoor op een scooter en stapten op de Parkstraat in een vluchtauto. Korte tijd later werden ze klemgereden op de toerit van de N50 in Kampen-Zuid.

Twee mannen uit Groningen van 25 en 44 jaar, een 31-jarige man uit Delfzijl en een 25-jarige Schiedammer werden aangehouden. Zij zitten sindsdien achter de tralies. De SUV-achtige rode Seat, mogelijk een Ateca, kan betrokken zijn bij de overval. De bestuurder lijkt volgens de politie contact te hebben gehad met de overvallers.

De politie vraagt bewoners van de Zwolse binnenstad om eventuele camerabeelden van dinsdagmiddag 14 november te bekijken en contact op te nemen als ze de rode auto zien. Ook de bestuurder van de Seat wordt verzocht om de politie te bellen.

Foto 1
De afgezette Voorstraat na de overval op het veilinghuis. - Foto: Peter Denekamp
De afgezette Voorstraat na de overval op het veilinghuis.
Foto: Peter Denekamp