Reddingsbrigade met nieuwe boot op het water

Foto van auteur

Zwolle – Op zaterdag 29 augustus 2009 zal de Reddingsbrigade Zwolle tijdens het festival “Zwolle op het water” haar nieuw inzetbare Bondsreddingsboot tonen aan het Zwolse publiek. Dit zal plaatsvinden om 14.30 uur bij het Kerkbrugje aan het Ter Pelkwijkpark en duurt ongeveer 15 minuten.

De boot (bouwjaar 1990) is vorig jaar april aangeschaft dankzij een schenking van deltaWonen. Nog voordat de boot opgeknapt was, werd de 40 PK buitenboordmotor gestolen, waardoor de boot niet meer inzetbaar was. Dankzij de medewerking van IMTECH heeft de Reddingsbrigade Zwolle sinds april 2009 de beschikking over een overdekte en afsluitbare stalling, waarna de renovatie van de boot kon beginnen. Na veel opknapwerk is de boot nu voorzien van een andere motor (60 PK), de nodige verlichting en de officiële striping van Reddingsbrigade Nederland. Hierdoor is de boot duidelijk herkenbaar als hulpverleningsboot. In de toekomst hoopt de brigade op een volwaardige plaats in de veiligheidsregio IJsselland.

Op deze dag zal de brigade ook voor het eerst nieuwe hulpmiddelen inzetten onder de vrijwilligers. Maximaal 20 personen dragen een beademingsmasker bij zich en ook de twee boten worden voorzien van maskers. Aanleiding hiervoor is een reanimatie op het Bevrijdingsfestival Overijssel (2009), waarbij de hulpverleners onbeschermd een slachtoffer moesten beademen.

Directeur Willem Helmink van het organisatiebureau Massa Events, dat ook “Zwolle op het water” organiseert, stelde deze materialen ter beschikking, ondanks de huidige financiële crisis. De Reddingsbrigade Zwolle is aangenaam verrast met deze sponsoring, omdat er veel verenigingsgeld is gaan zitten in de nieuwe boot. Er was dus voor deze noodzakelijke investering eigenlijk geen geld beschikbaar. Naast alle promotie voor de Reddingsbrigade Zwolle tijdens het festival bestaat voor de bezoekers de mogelijkheid om informatie te krijgen over de brigade, reddingsmateriaal te testen of te kopen en natuurlijk een rondje mee te varen op een reddingsboot.

Ook worden polsbandjes voor kinderen verkocht, waarop ouders hun telefoonnummer kunnen noteren. Handig voor op het strand of in het pretpark. Speciaal voor de kinderen van de basisschool (t/m 12 jaar) zal een kleurwedstrijd gehouden worden. Onder de mooiste inzendingen wordt een set van 2 vrijkaarten voor Lego World verloot. Deze kaarten zijn door de organisatie van Lego World ter beschikking gesteld. Net als vorig jaar is de Reddingsbrigade weer present op dit spektakel, uiteraard niet op het water, maar op het droge. In september beginnen de opleidingen zwemmend redden weer op de donderdagavond in het Hanzebad, vanaf 18.30 uur. Voor jong en oud bestaat de mogelijkheid reddingsdiploma’s te halen. Meer informatie over de verschillende opleidingen is zaterdag a.s. te verkrijgen bij de informatiestand, ter beschikking gesteld door de Vrienden van de Esdoorn, aan het Ter Pelkwijkpark te Zwolle van 14.00 – 19.00 uur.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)