Het weer: kans op buien

Foto van auteur

Zwolle – Vandaag begint de meteorologische herfst. De komende dagen gaan ook herfstachtig verlopen. Vandaag begint nog droog, maar al snel gaan er buien vallen. Het wordt 20-23 graden, bij een stevige zuidwestenwind. Zeker donderdag en vrijdag verlopen onstuimig en nat.

31-08-2009_weerfoto.jpg

Vandaag begint de dag op de meeste plaatsen zonnig en droog. Al snel loopt het kwik op tot waarden tussen 20 en 23 graden. Vanuit het westen gaat de bewolking toenemen en ontstaan er buien. De meeste en zwaarste buien zijn voor het oosten van het land, maar ook in het westen blijft het niet overal droog. De zon komt er daar wel af en toe bij. De wind is ook wat aangetrokken en is zuidwestelijk. Het is het begin van een erg wisselvallige periode. Vanavond en vannacht is het even droger en beperken de buien zich tot het noordwesten en noorden. De minima komen uit rond 14 graden.

Morgen begint de dag meest droog, maar gedurende de dag gaan er weer buien vallen. Het wordt daarbij 19 tot 21 graden. De restanten van tropische storm Danny naderen vanuit het westen ons land.

Donderdag verloopt hierdoor onstuimig en herfstachtig. De temperaturen blijven op de meeste plaatsen beneden de 20 graden steken. Er vallen buien, bij een stevige westelijke wind en veel bewolking. Op vrijdag is niet veel anders; buien, wind en zelfs nog lagere temperaturen. In het weekend en daarna volgt er licht herstel.