Ontsluiting parkeerplaats Dobbe stap dichterbij

Foto van auteur

Zwolle – Een oplossing voor de verkeersproblemen rond de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Dobbe in Aa-landen is weer een stap dichterbij gekomen. Burgemeester en wethouders hebben ingestemd met het zogenoemde voorontwerp bestemmingsplan. Het plan moet leiden tot een directe ontsluiting van de parkeerplaats op de Zwartewaterallee.  

De verwachting is dat de extra ontsluiting, voor gemotoriseerd verkeer, zorgt voor minder opstoppingen rond de parkeerplaats. Met name de kruising van de Dobbe met de Rijnlaan en de Eemlaan kan ontlast worden door de aanleg. Medio volgend jaar wordt op die plek een rotonde gerealiseerd. Bovendien worden de fiets- en voetgangersroutes aangepast. Alle maatregelen bij elkaar zorgen voor een aanzienlijk efficiëntere en veiliger verkeersafwikkeling. Al langere tijd wordt nagedacht over een goed oplossing voor de verkeerproblematiek rond het winkelcentrum. Door de aanname van het college van het voorontwerp bestemmingsplan is een volgende stap gezet. Na een reactietermijn van een aantal weken buigt het college zich over het definitieve bestemmingsplan, waarna de ontsluiting bij de Zwartewaterallee kan worden aangelegd.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Ontsluiting parkeerplaats Dobbe stap dichterbij”

 1. ontsluiting parkeerplaats dobbe
  Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.
  Wie de huidige situatie heeft verzonnen moet wel een enorme hekel aan winkeliers en winkelend publiek hebben.
  Dat dit heel erg fout is gegaan weet iedereen nu wel.
  Maar dat het weer een eeuwigheid gaat duren voordat de ellende weer hersteld wordt,verbaast mij nog steeds.

 2. Zolang er alleen maar ambtenaren beslissen en niet samen werken met de middenstanders bij zulke gevallen blijf je dergelijke situaties houden.Achter de P.C is het net even anders dan in de praktijk.Denk maar aan opbouw Kermis,de slechte situtie op de vrijdagmarkt,waar indelingen worden gemaakt waar geen mens op zit te wachten.Praktijkmensen moeten we hebben.Een winkelier die op de Dobbe een winkel heeft is er immers elke dag bij betrokken,dit heeft Papje al zo vaak aangegeven ,maar ook daar wordt niet naar geluisterd terwijl hij wel in de raad zit.Soms weet je het niet meer,maar ik wens het mooiste winkelcentrum van Zwolle veel succes

 3. Sommige mensen slagen er altijd in ambtenaren neer te zetten, ondernemers en vooral zichtzelf te verheerlijken. Vaak zijn ze geconsentreerd in de VVD of VVD-gerelateerde partijen. ja, in Zwolle horen D’66 en Swollwacht daar ook bij volgens mij.

  Voor de nuance, heb hier een schitterend stukje “Vooroordelen over ambtenaren die wél kloppen…..*er kan flink gesneden worden in het systeeëm*”

  Wat mij betreft vooral in de overhead trouwens….

  Situatie Dobbe vond ik na de laatste keer flink verbeterd, dus voor autoverkeer dat er nog wel eens komt. Ook voor fietsers is het WC uitstekend bereikbaar hoor ik van 80% hier. Maar ja ondernemers…..pfffffffff ondernemers…..positieve afsluiter?

  Hr Ascher PvdA Wethouder in Mokum vindt dat alle winkels op zondag open moeten kunnen. Nu kan dat nog niet. Want, zegt ie, als het sneeuwt en je wilt skies kopen, moeten die winkels toch niet op zondag dicht zijn, in die korte periode?

  (Citaat van De Heer ontwaakt… Radio 2)

 4. Vond Richie, dat Ascher hier in elk geval een punt had:

  Hr Ascher PvdA Wethouder in Mokum vindt dat alle winkels op zondag open moeten kunnen. Nu kan dat nog niet. Want, zegt ie, als het sneeuwt en je wilt skies kopen, moeten die winkels toch niet op zondag dicht zijn, in die korte periode?

  Maar Mokum is Zwolle niet, helaas soms (gelukkig VAAK).

 5. Ik heb geen probleem als de winkels op zondag open zijn, als ik bv op zaterdag de hele dag moet werken, kan ik dan zondag gewoon lekker naar de supermarkt! Verder zou de drukte op zaterdag in bv supermarkt wat minder zijn…

Reacties zijn gesloten.