Koopavond Zwolle-Zuid naar vrijdagavond

Foto van auteur

Zwolle – De wijkwinkelcentra in Zwolle-Zuid, Holtenbroek en de Aa-landen houden sinds jaar en dag hun koopavond op de donderdag. Maar waarom eigenlijk? Ze moeten dan concurreren met de binnenstad, terwijl op vrijdagavond menig Zwollenaar naar de winkelcentrumpjes van ondermeer Hattem en Wijhe rijdt.

Alle reden om de koopavond van de donderdag naar de vrijdag te verplaatsen, vond Frans Storms, voorzitter van de Winkeliersvereniging Zwolle-Zuid. "Ik heb dat voorgesteld op de algemene ledenvergadering en het is met grote meerderheid aangenomen. Op 4 september beginnen we." De voorgaande avond, 3 september, hebben de winkels in Winkelcentrum Zuid dus voor het eerst géén koopavond. De switch van de donderdag naar de vrijdag is al bekendgemaakt op postertjes die in het winkelcentrum zijn opgehangen, maar er zit meer communicatie in het verschiet. "We gaan in heel Zwolle huis aan huis flyeren", zegt Storms, "en we gaan folders onder ruitenwissers stoppen in de parkeergarage."

Storms heeft contact opgenomen met winkeliersverenigingen in Stadshagen en de Aa-landen, om te polsen of ook zij de switch willen maken. "Daar is heel positief op gereageerd, maar ze moeten het nog aan hun ledenvergaderingen voorleggen. Het zou een ideale situatie zijn; in de binnenstad is de koopavond op donderdag, in de wijken op vrijdag. Zo rij je elkaar niet in de wielen en heeft de consument meer keuze."

Storms zegt zich te realiseren dat het voor consument en winkeliers even wennen zal zijn. "We hebben een ondernemer die op meer plekken in Zwolle zit. Die heeft natuurlijk het liefst dat alle wijken tegelijk overstappen. En de vrijdagavond is voor veel jonge mensen een stapavond, dat klopt. Maar in heel veel gemeenten wordt de koopavond altijd al op de vrijdag gehouden, dus dat went wel."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

7 gedachten over “Koopavond Zwolle-Zuid naar vrijdagavond”

 1. In Venray was en is ook altijd koopavond op vrijdag geweest. De grotere steden hebben dit volgens mij op de donderdag.
  Ik zou de vrijdag ideaal vinden! Nu baal ik er soms van, dat ik op donderdagavond repetitie heb.

 2. wat een flauwekul. 150 steden hebben het plan opgevat om ook op de zondag de winkels open te houden. de rest van nederland zal snel volgen, dus kun je die koopavond beter afschaffen.
  afschaffen van de koopavonden zal ook de fietstunnelcriminaliteit drastisch terugschroeven.

 3. Wat een onzin verdieping!

  Die koopzondagen juich ik van harte toe! Wat mij betreft mogen alle steden dit doen!
  Fietstunnelcriminaliteit en koopavonden staan volgens mij helemaal los van elkaar. Zolang er regelmatig mensen door de tunnel komen voorkom je naar mijn idee juist fietstunnelcriminaliteit!

 4. een constante flow door alle tunnels zou mooi zijn. misschien kunnen we van bloemendaal hiervoor inscheren. alle daklozen die de klok rond door alle tunnels van zwolle marcheren. prikstok en afvaltrolley mee en we maken de tunnels niet alleen veiliger, maar ook een stuk schoner!

Reacties zijn gesloten.