Brandweer oefent bij ABN AMRO gebouw

Foto van auteur

Zwolle – De brandweer van Zwolle heeft donderdagochtend een oefening gehouden bij de ABN AMRO te Zwolle. Doel van de oefening was om te kijken of de toren snel kon worden ontruimd. Ook werd er een brand in scène gezet in het gebouw zelf.

wzbr02.jpg

Omstreeks 09.35 uur kwam er een (fictief) automatisch brandalarm binnen bij de brandweer, waarna de BHV’ers het kantoorpand hebben ontruimd. Vervolgens nam de brandweer de werkzaamheden over. In totaal waren er 3 tankautospuiten, 1 hoogwerker en een overig voertuig van de brandweer aanwezig. Alle medewerkers moesten buiten wachten tot het einde van de oefening.

wzbr05.jpg

wzbr01.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Brandweer oefent bij ABN AMRO gebouw”

 1. Toch is het goed dat er dit soort oefeningen gehouden worden en dat er voor de betrokkenen bekend is wie wat doet, en waar eventuale knelpunten liggen.

 2. goeie actie, toch kampen veel spuitgasten met een chronisch overgewicht. het wachtsysteem zet de brandweerlieden ertoe dat het geknetter van de frituurpan die van de scanner overstijgt.

 3. Ik kan uit ervaring spreken dat er niet gewacht wordt op een alarmering. Iedere brandweerman heeft zijn eigen taak, er wordt dagelijks gesport, zowel in de fitnessruimte als in de sportzaal in de kazerne aan de Marsweg.

 4. Die 4 WVF-ers zitten zeker ergens droog aan de koffie 😮

  Tijdens BHV-herhalingen in Zwolle, Coevorden en Deldenerbroek was en ben ik altijd onder de indruk van onze gedreven brandweermannen.
  Hoe ze met een verfrissende, doch ontwapenende stoerheid voordoen hoe een brandje met welke blusser bestreden moet worden…..

 5. Verdieping werkt zeker zelf bij de brandweer en zal hij tevens wel de meest vette spuitgast van het hele korps zijn 8)

  Bij ons op de sportschool trainen ze veelvuldig. Moet zeggen dat een hoop van die gasten behoorlijk stevig zijn maar zeker niet vet!

 6. Zelf heb veelvuldig hier op weblog misstanden aan de kaak gesteld, heb echter thans wel het idee dat alles wat strakker is geworden nu de nieuwe kazerne er staat. Bij de burger blijft natuurlijk wel wrevel bestaan over het feit dat de slaapuren en de huiskameruren als werktijd tellen en deze mensen dus veelvuldig vrij zijn en daardoor in de gelegenheid zijn neveninkomsten te genereren. tevens is (zeker in het licht van de huidige tijd) de absurd lage pensioenleeftijd een doorn in het oog van velen.

 7. Wat een onzin Joop, ook in de ziekenzorg heb je slaapuren. Als er niets gebeurd kun je lekker maffen maar zodra er “alarm” is moet je wel je bed uit en er gewoon staan. Terecht dat dat gecompenseerd wordt. Ook het gevaar dat deze mensen lopen en soms zelfs met de dood moeten bekopen dwingt respect af.
  Je hele reactie stinkt naar jaloezie.

 8. De brandweerpost in het centrum wordt ’s nachts en in het weekend bezet door vrijwilligers, die naast hun vaste baan ook nog gemiddeld eens in de 2 a 3 weken een nachtdienst of een 24 uurs dienst draaien. En neem maar van mij aan je slaapt bij de brandweer anders als thuis. Laat je maar eens 3x in de nacht wakker maken en dat je dan met 1 minuut aangekleed en al in de auto zit………..

 9. mijn buurman zit ook bij de brandweer hij vindt het prachtig als hij moet uitrukken, 2 dagen later loopt hij nog in hetzelfde pak om te vertellen in de buurt wat er aan de hand was. sporten heeft ie nog nooit gedaan.

 10. Het ambulancepersoneel weet ook van wanten. Regelmatig zie ik een ziekenwagen bij het Smikkelhoekje voor de deur staan. Ik denk dan dat er iets ernstigs aan de hand is. Maar nee, zitten ze daar achter een gakbal of zoiets.

 11. Assendorper: dat heeft soms ook te maken met dat er in een bepaald gebied dekking moet zijn. Dan staan ze te wachten totdat er iets gebeurd… een heel erg normaal verschijnsel. Staan ze toevallig bij de snackbar, dan mogen ze best wel ff naar binnen, totdat er een melding is natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.