Lesje fietsparkeren studenten

Foto van auteur

Zwolle – Juist op tijd voor het nieuwe studie- en schooljaar zijn deze week bij het station in Zwolle 580 extra fietsenstallingen opgeleverd. In samenwerking met ProRail zet de gemeente al enige tijd in op het tegengaan van ‘wildparkeren’ door fietsers bij het station. De extra stallingen maken deel uit van die aanpak. Donderdagmorgen demonstreerden studenten in het bijzijn van wethouder J. Cnossen het ‘nieuwe fietsparkeren’ aan de Hanzelaan, aan de achterzijde van het Centraal Station van Zwolle.  

03-09-2009_dubbele_fietsenstalling_3.jpg 

De nieuwe, extra stallingen staan langs de Hanzelaan en de Westerlaan. Het gaat om genoemde etagerekken, waarin dubbellaags fietsen gezet kunnen worden. Het voordeel van de etagerekken is dat er meer fietsen op een beperkte ruimte gestald kunnen worden. In de fietsenstalling aan de Pletterstraat in het centrum van Zwolle is eerder al ervaring opgedaan met fietsparkeren op twee niveaus.l enige jaren worden fietsen die wekenlang onbeheerd bij het station staan verwijderd door medewerkers van de Algemene Fiets Afhandel Centrale (AFAC). Uitgangspunt daarbij is dat met name fietsen die voor onveilige situaties zorgen – omdat ze bijvoorbeeld een doorgang blokkeren – worden weggehaald.

03-09-2009_dubbele_fietsenstalling_1.jpg

03-09-2009_dubbele_fietsenstalling_2.jpg

03-09-2009_dubbele_fietsenstalling_4.jpg

Bij de officiële ingebruikname van de etagerekken heeft verkeerswethouder Janco Cnossen studenten een lesje ‘fietsparkeren’ gegeven bij de rekken, samen met regiodirecteur Cees de Vries van ProRail. De wethouder wijst erop dat fietsers, niet alleen bij het station, hun verantwoordelijkheid moeten nemen door hun fiets op de daarvoor bedoelde plekken te stallen. 

03-09-2009_dubbele_fietsenstalling_situatie_voorheen_5.jpg

De afgelopen tijd zijn er in Zwolle ruim 1250 extra stallingplaatsen bij gekomen. Desondanks blijft de vraag naar fietsenrekken dicht bij het station en in het hart van de binnenstad groot. Wethouder Cnossen laat nu onderzoeken of alle maatregelen van de afgelopen jaren voldoende zijn geweest en hoe in de toekomst geanticipeerd kan worden op de populariteit van fietsen in Zwolle. Belangrijk uitgangspunt daarbij blijft sowieso een ondergrondse parkeergarage aan de Melkmarkt. Naast het creëren van extra stallingplekken – bijvoorbeeld aan de Potgietersingel – zal de gemeente op korte termijn ook extra inzetten op handhaving van de parkeerregels voor fietsers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Lesje fietsparkeren studenten”

  1. Lesje parkeren voor met name wat luie medeburgers voor het ABN pin-automaat in winkelcentrum Aa-landen lijkt me handiger.
    Ondanks parkeerverbod moet je daar altijd om die asociale dikke lippen heen slalommen.
    Politie heb ik er nog nooit gezien, veel te druk met kinderen bekeuren om een kapot achterlichtje.

  2. he zwolleeder heb jij wel eens onverwachts in het donker een fietser voor je gehad zonder licht nou ik wel en elke keer slaat mijn hart weer over van de schrik dus kinderen (?) bekeuren is zo erg niet , het parkeerverbod op de parkeer plaats moet inderdaad beter worden nageleefd zorg er voor dat de stadwachters een bekeuring mogen uitdelen dan hebben ze er een dagtaak

  3. Strakke oplossing Zwolleeder. Hoewel ik de kids gisteravond EN vanmorgen gewaarschuwd heb dat ze een bekeuring zelf moeten betalen. Terwijl wij de verlichting betalen als ze die ophalen en indien nodig zelfs laten installeren….zo’n zwart steuntje.

    Waarom deelt de pliesie hier ook geen geel uit? gewoon grote A3 lappen steving geel papier in kleine stukkies snijden….1000 ofzo. Uitdelen als ze er wel 1 aanhouden en zeggen: “Er staat expres nixxx op, mag je zelf invullen. Geef maar aan je opvoeder, of hou zelf als je verlichting moet betalen. Weggooien mag ook. Maar ik noteer wel je id nr (of misschien beter framenr.) als je weer wordt aangehouden en het is niet ok, volgt een bekeuring”.?

Reacties zijn gesloten.