Gezochte kopschopper en kompanen melden zich bij politie Zwolle

|   Laatste wijziging

Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Drie jongens die een man ernstig hebben mishandeld op de Oude Vismarkt hebben zich donderdag gemeld op het politiebureau. De politie verspreidde gisteren een opsporingsbericht via social media met de oproep aan het gewelddadige trio om zich binnen een week te melden.

Op vrijdag 27 oktober omstreeks 2.30 uur ging het drietal vervelend doen tegen een zwerver op de Oude Vismarkt. Een man die het zag gebeuren sprak de jongeren op hun gedrag aan. Er ontstond een discussie en dat leidde tot duwen en trekken. De man viel, zijn hoofd raakte de grond hard. Een van de jongens schopte hem tegen het hoofd.

De man die de zwerver te hulp schoot brak zijn kaak aan de linker- en rechterzijde. Een chirurg heeft zijn kaak operatief hersteld met platen en schroeven. De man kon de eerste drie weken na de mishandeling alleen vloeibaar voedsel eten. Zijn herstel duurde ruim zes weken.

De politie gaf woensdag een foto met de geblurde gezichten van de kopschopper en zijn kompanen vrij. Het drietal werd de kans geboden om zich binnen een week te melden, anders zouden de herkenbare beelden spoedig te zien zijn in het opsporingsprogramma Plaats Delict. De politie voegde eraan toe: “Het is dan voor iedereen zichtbaar dat het om jullie gaat, de beelden zijn duidelijk.”

Foto 1
Ter illustratie - Foto: Peter Denekamp
Ter illustratie
Foto: Peter Denekamp

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)