Het weer: Nat in de ochtend en langzaam minder koud

Overloop IJssel bij Het Engelse Werk.
Foto: Obbe Bakker

Vrijdagochtend zit Zwolle tegen regenwolken aan te kijken. Behalve regen en motregen komen er mogelijk ook vlokjes natte sneeuw naar beneden. Voorlopig zijn dat de laatste. De neerslag trekt in de loop van de ochtend weg naar het noordoosten, waar de kans op natte sneeuw groter is.

Het wordt droog, maar we raken niet van de laaghangende bewolking af. Tijdens de passage van het neerslaggebied en ook erachter is het zicht niet veel soeps. Er wordt ’s middags nevel berekend die tijdelijk overgaat in mist.

De aangevoerde lucht is vochtig en minder koud. Langzaam maar zeker kruipt de temperatuur omhoog. Een graad of 2 ’s morgens vroeg en vrijdag tegen middernacht eindigt Zwolle met een maximum rond 7 graden. De wind is zwak uit zuidelijke richtingen.

De zachtere lucht wordt aangedreven door een lagedrukgebied met de kern boven Ierland. Zaterdag stuurt het vanuit het westen een actief frontensysteem over ons land. ’s Morgens is het nog droog in Zwolle, na het middaguur gaat het stevig regenen en waaien. Tot in de avond miezert het, terwijl het kwik oploopt richting 10 graden.

Zondagochtend staat er een forse westen- tot zuidwesten wind, een volle kracht 4 plus windvlagen. In de vroege ochtend is het nat, zondagmiddag waarschijnlijk droog, waarna ’s avonds een volgende actieve regenzone water op Zwolle loslaat. Een temperatuur van 7 tot 10 graden.

Volgende week blijft de temperatuur zowel overdag als ’s nachts op dat vrij hoge niveau voor de tijd van het jaar. Ook de wisselvalligheid houdt stand.

Foto 1
Overloop IJssel bij Het Engelse Werk. - Foto: Obbe Bakker
Overloop IJssel bij Het Engelse Werk.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)