Het weer: Waterkoud, vanaf de middag regen en mogelijk natte sneeuw

Donderdagmiddag en -avond blijft misschien een beetje sneeuw liggen in Zwolle.
Foto: Ank Pot

Donderdagochtend ligt de temperatuur in Zwolle in de buurt van het vriespunt. Het is nog droog onder wolkenlagen die langzaam dikker worden. Een breed frontensysteem met neerslag is vanuit het zuidwesten in aantocht. In het begin van de middag bereikt het onze regio.

’s Middags is het nat in de stad. Behalve regen wordt ook natte sneeuw berekend. Mogelijk blijft vanaf het eind van de middag tijdelijk wat liggen op grasvelden en auto’s. Straten en wegen worden waarschijnlijk niet wit, maar houd dat voor de zekerheid in de gaten. De temperatuur loopt in de middag op naar +2 tot +4 °C.

De wind is ’s morgens zwak uit het zuidoosten tot oosten. Hij neemt ’s middags toe naar matig, kracht 3 tot 4 uit het oosten. In de nacht van donderdag op vrijdag regent het door, terwijl de wind langzaam afneemt.

Vrijdag stroomt zachtere lucht uit het zuidwesten over Zwolle uit. De temperatuur stijgt naar ongeveer 11 graden in de middag. De bewolking wordt dunner en de droge periodes langer. Er staat wind uit zuidelijke richtingen, kracht 3.

Zaterdag houdt Zwolle het onder veel bewolking overwegend droog. Het is ’s middags ongeveer 12 graden . Zondag is de kans op wat regen groter en is het zo’n twee graadjes minder zacht. De kern van een lagedrukgebied met bewolking en regen eromheen ligt dan voor de Hollandse kust.

Foto 1
Donderdagmiddag en -avond blijft misschien een beetje sneeuw liggen in Zwolle. - Foto: Ank Pot
Donderdagmiddag en -avond blijft misschien een beetje sneeuw liggen in Zwolle.
Foto: Ank Pot

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)