Sleedoornpage

|   Laatste wijziging

Zwolle – Vandaag even aandacht voor de Sleedoornpage, een vlinder die ik zomaar tegenkwam in mijn eigen tuin. Hij gaf mij niet veel tijd voor goede foto’s helaas maar ik was wel er blij hem te hebben gespot. Een soort die mij volkomen onbekend was maar na enig zoeken kwam ik de volgende informatie tegen op Vlindernet: De Sleedoornpage is de enige bedreigde vlindersoort in Nederland die vooral buiten natuurgebieden voorkomt. Een zeldzame standvlinder die vooral voorkomt langs de randen van de Veluwe, in Zuid-Limburg en op de Utrechtse Heuvelrug. Daarbuiten enkele recente waarnemingen in Overijssel en de Flevopolder.
ap_weblogzwolle_6sep09.jpg
Voorvleugellengte: circa 17 mm. De bovenkant van de vleugels is donkerbruin; bij het vrouwtje bevindt zich op de voorvleugel een grote opvallende, niervormige oranje vlek. De onderkant van de vleugels is lichtbruin tot oranje met een oranje band over de achtervleugel. Aan de achtervleugel bevindt zich een vrij groot, opvallend staartje.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Sleedoornpage”

  1. wat een schitterende foto erg scherp en wat een mooie vlinder.
    ik wist niet dat deze vlinder zo zeldzaam is. ik ga zeker de boel in de gaten houdenals ik weer het mooie natuurgebied van Zwolle aanschouw.

Reacties zijn gesloten.