Etsen winnen bij tentoonstelling Gordijn in Zwolle

Foto van auteur

Zwolle – Zaterdag 12 september opent in Museum de Fundatie-Paleis a/d Blijmarkt te Zwolle de tentoonstelling ‘Herman Gordijn – Binnenstebuiten’. In het kader van deze tentoonstelling heeft de BankGiro Loterij een prijsvraag uitgeschreven waarbij iedere bezoeker van ‘Binnenstebuiten’ kans maakt om een gesigneerde ets van Gordijn te winnen. De tentoonstelling is op zaterdag 12 september (open Monumentendag) bovendien gratis te bezichtigen van 11.00 – 16.00 uur.

03-09-2009_herman_gordijn_in_de_fundatie_1.jpg

Museum De Fundatie wordt ondersteund door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. De deelnemers van de BankGiro Loterij brengen geld bij elkaar voor behoud van cultuur in Nederland. Ook zet de BankGiro Loterij zich in om het werk van de organisaties die zij steunt bekend te maken bij een groot publiek. In samenwerking met Museum de Fundatie heeft de BankGiro Loterij een prijsvraag uitgeschreven rond de tentoonstelling ‘Herman Gordijn – Binnenstebuiten’. Bezoekers van de tentoonstelling maken kans om één van de twee door de BankGiro Loterij beschikbaar gestelde etsen van Herman Gordijn te winnen.

Open Monumentendag
De eerste publieksdag van de tentoonstelling van het werk van Herman Gordijn valt samen met de nationale Open Monumentendag. De locaties van Museum de Fundatie (naast Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle ook Kasteel het Nijenhuis bij Heino) zijn die dag gratis toegankelijk. Bezoekers in Zwolle kunnen alvast een kijkje nemen bij de tentoonstelling ‘Binnenstebuiten’. “Museum de Fundatie beheert een omvangrijke collectie beeldende kunst die zijn oorsprong heeft in de verzameling van Dirk Hannema, oud-directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, en later belangrijke aanvullingen kende met onder meer de kunstcollectie van de Provincie Overijssel. Museum de Fundatie heeft twee schitterende locaties: Kasteel Het Nijenhuis bij Heino en het Paleis a/d Blijmarkt in Zwolle.”

Museum de Fundatie wordt ondersteund door de BankGiro Loterij.

Tentoonstelling:      Herman Gordijn – Binnenstebuiten

Periode:         12 september t/m 3 januari 2009
Locatie:         Paleis a/d Blijmarkt, Blijmarkt 20, Zwolle

Openingstijden:    di t/m zo 11.00 uur – 17.00 uur

Informatie:     www.museumdefundatie.nl of 0572-388188

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)