Het weer: Stevige wind, buien in aantocht

Overloop van de IJssel bij Het Engelse Werk.
Foto: Obbe Bakker

Woensdag hebben Zwollenaren die er vroeg bij zijn de beste kansen op droog weer met misschien nog een opkomend zonnetje ook. Buien zijn echter in aantocht en de eerste worden ergens in de ochtend boven Zwolle verwacht. In de avond neemt de buiigheid verder toe.

Tussen de voortsnellende buien zijn er ook droge momenten met soms een doorbraak van de zon. Dat is een verschil met dinsdag, toen het zwaar bewolkt bleef en vrijwel onafgebroken regende. Aan het begin van de avond was het neerslagtotaal in Zwolle al opgelopen naar zo’n 15 liter per vierkante meter. Woensdag komt daar weer wat bij.

De temperatuur varieert van ongeveer 6 graden ’s morgens vroeg tot 8 graden ’s middags. De wind blaast met een volle kracht 3 uit het zuidwesten tot westen. Buiten de stad zal windkracht 4 wel gehaald worden. De meeste wind rond het middaguur.

Donderdag gaat de wind er nog harder tegenaan, vooral in de middag. Reken op een vlagerige windkracht 4 tot 5 in Zwolle, 6 in het buitengebied, met kans op zware windstoten tot ongeveer 75 kilometer per uur. Een nieuwe storing met een bak regen wordt uit het noordwesten hierheen gejaagd. De meeste regen in de ochtend, volgens de huidige berekeningen, maar het is de hele dag nat. De aangevoerde lucht is tijdelijk een stuk zachter, 10 graden of nog hoger wordt verwacht.

Vrijdag stroomt koudere lucht binnen met een nog steeds zeer stevige noordwestenwind. Enkele buien surfen hierop richting onze omgeving. Mogelijk valt er behalve regen ook hagel uit. De temperatuur zakt naar 6 à 7 graden.

Het weekend is net zo wisselvallig, op beide dagen komen regenstoringen op bezoek. Zaterdag staat er minder wind. Zondag stijgt het kwik boven de 10 graden uit en op Eerste Kerstdag lijkt het net zo zacht te worden.

Foto 1
Overloop van de IJssel bij Het Engelse Werk. - Foto: Obbe Bakker
Overloop van de IJssel bij Het Engelse Werk.
Foto: Obbe Bakker

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)