Het weer: Groot deel van de dag droog

Schuurmanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Dinsdag start Zwolle de dag met nog een kleine kans op een bui. Het wordt al gauw droog en dat blijft het tot het eind van de middag. De zon heeft aanvankelijk nog kans om door de wolkenlagen heen te komen. ‘s Middags lukt dat steeds minder.

Een frontensysteem is vanuit het westen in aantocht en bereikt de stad aan het eind van dinsdagmiddag. Dan gaat het regenen. De regen houdt een groot deel van de avond aan. De temperatuur is een graad of 7 en dat is ongeveer normaal voor de tijd van het jaar. Door de toenemende wind voelt het waterkoud aan. In de middag waait een stevige bries uit het zuiden tot zuidwesten door de straten van Zwolle. In de avond hebben we windkracht 4.

In de nacht naar woensdag wordt het tijdelijk droog, maar die straffe wind blijft staan. De temperatuur piekt ‘s nachts naar ongeveer 11 graden. Het tweede deel van het frontensysteem trekt woensdagmorgen over Zwolle. Het kan dan even flink doorregenen. In de loop van de ochtend is dat voorbij. In de middag is het droog en breekt de zon goed door. De wind is naar het westen gedraaid en neemt wat af, hoewel het nog niet echt rustig is te noemen. De temperatuur ligt bij 10 graden.

Donderdag trekt in de vroege ochtend een storing met regen over Zwolle, gevolgd door een andere in de avond. De wind houdt zich op de achtergrond. Vrijdag en in het weekend lijkt de wisselvalligheid aan te houden, bij temperaturen die hoger zijn dan gemiddeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)