Politie gaat illegale drugshandel hard aanpakken

Foto van auteur

Door het ontmantelen van diverse hennepkwekerijen en het aanhouden van kwekers gaat de politie van Zwolle Noord illegale drugshandel dit jaar nog sterker aanpakken. De politie vraagt daarbij de hulp van de burgers.

Uit een onlangs gestart onderzoek is gebleken dat een grote groep minderjarigen softdrugs heeft gekocht en gebruikt. De politie wil alle ouders erop attenderen dat het voor minderjarigen niet mogelijk is om legaal aan softdrugs komen. Softdrugs mag alleen gekocht worden door meerderjarigen in een coffeeshop die een gedoogbeschikking heeft. Uit wetenschappelijk/medisch onderzoek is inmiddels gebleken dat sofdrugsgebruik bij minderjarigen psychische problemen kan opleveren met nadelige gevolgen voor de gezondheid.

De politie probeert  te voorkomen dat minderjarigen drugs kunnen kopen. Het is dus niet mogelijk voor een minderjarige om op legale wijze drugs te verkrijgen. De politie: “Als u zich ook zorgen maakt om uw of iemands anders kind die drugs gebruikt of koopt, dan verzoeken wij u om aan ons te melden wanneer u hiervan op de hoogte bent.” Natuurlijk is het ook mogelijk om een anonieme melding te doen middels Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer: 0800- 7000.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Politie gaat illegale drugshandel hard aanpakken”

Reacties zijn gesloten.